Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rainbow torta krémsajtosan

Rainbow torta krémsajtosan
Rainbow torta krémsajtosan
240 perc / előkészület: 60 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szülinapos a családban nagyon örült ennek a kedves szándékkal készült ötletnek! Ajánlom mindenkinek!!!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Szülinapra, akárkinek (én spec. anyumnak csináltam)!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és a cukrot habosra felverjük, magas fokozaton min. 5 percig.
  2. Egy másik tálban közben összeöntjük a tejet, a tojásfehérjéket és a vanília aromát, félrerakjuk.
  3. Veszünk még egy tálat, és abba összekeverjük a lisztet, sütőport és a sót.
  4. Ha kész mind a kettő tál, fogjuk őket, és hozzáadagoljuk a habosra felvert cukros vajhoz úgy, hogy közben a robotgép keveri még a vajas-cukros habot. Először a szárazból egy kicsit, majd a nedves keverékből egy kicsit (felváltva), és mindvégig úgy, hogy száraz, lisztes alapanyag kerüljön bele elsőnek (azzal kezd), és utoljára is az maradjon (szárazzal is fejezd be). Kész is a mennyei, vajas fehér tésztánk.
  5. Kiadagoljuk arányosan 6 tálkába, és színezzük a fehér tésztákat egyenként.
  6. Kivágunk sütőpapírból 6 olyan kör alakzatot, mint amilyen a kör alakú sütőtepsink.
  7. Kivajazzuk a sütőformánkat, az aljára rakjuk a sütőpapírt, és beleöntjük az első színű (nálam piros) tésztánkat, és be a sütőbe. 180 fokon 30 percig sütjük, és ha kész kivesszük, rácsra rakjuk, és hagyjuk kihűlni. Ezt a műveletet elvégezzük az összes színes tésztával.
  8. Míg sülnek a színes tészták, elkészítjük a krémet.
  9. A krémsajtot a porcukorral simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a vajat is. A krémet felhasználásig hűtőbe tesszük.
  10. Ha kisült az összes színes tészta és kihűltek, összeállítjuk (óvatosan az összeállítással, mert csúszkál a krém között, de majd ha egy éjszaka után kivesszük a hűtőből, szépen összeáll, és nem csúszkál, szeletelhető).
  11. Kezdjük a pirossal, rárakjuk arra a tálra, amivel tálalni fogjuk, rá egy kis krém, elkenjük, majd jön a narancssárga, megint krém, és így tovább a szivárvány összes színével és sorrendjével. Majd legvégül az egész tortát lekenjük körben is krémmel.
  12. Díszítjük, ahogy szeretnék, és mehet a hűtőbe egy éjszakára.
  13. Majd a szülinapos, amikor felvágja, csak úgy csodálkozik mindenki, milyen szép varázslat ez a finom remekmű!:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 18-20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 866
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ESztiii

Mióta szakács: 2013.04.21.
24 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szivárvány torta, szivárvány torta krémsajtos krémmel, sokszínű torta, krémsajtos színes torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Fri, 2018-10-05 16:40

Köszönöm Eszti! Régóta keresek hasonló receptet és nagyon örültem, hogy megtaláltam. Nem bonyolult és aprólékosan leírtál mindent, el sem lehet rontani. Az tökéletes, hogy a tészta "várakozhat" a tálban, míg az előző sül. Ui. a sima piskótánál ilyet nem lehet csinálni, így laponként kell újra keverni, mint a dobosnál.

1156
finomliszt 390 g
sütőpor 15 g
2 g
vaj 226 g
cukor 450 g
vaníliaaroma 3 teáskanál
tojásfehérje 7 db
tej 3 dl
ételfesték 2 kávéskanál
krémsajt 125 g
porcukor 300 g
vaj 50 g