Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákkal töltött padlizsán gombás hercegnőburgonyával

Rákkal töltött padlizsán gombás hercegnőburgonyával
Rákkal töltött padlizsán gombás hercegnőburgonyával
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a Kiskegyed konyhája illetve a Fanni konyha legújabb számában találtam, egy ott meghirdetett verseny győztes receptje:). Én a magam részéről még nem kötöttem barátságot a vízi állatokkal, így készült darált húsos verzió is, de aki kóstolta a rákosat, finomnak találta. Kétségkívül izgalmasabbnak hangzik a garnélával, mint egy snassz darált hússal. Az eredeti recept szerint a köretbe nem kell bors, de mivel én bors-fanatikus vagyok, így nem tudtam kihagyni ebből sem, szerintem nem ártott neki. Még szerettem volna mozzarella golyókat is csempészni a padlizsánok tetejére, de olyan sok lett a ragu, hogy egyszerűen már nem fért rá sehogysem...Majd legközelebb.

hozzávalók / 4 adag

A padlizsánhoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk, majd a húsát bevagdaljuk. Felforrósítjuk az olaj felét, kis lángon 5-6 perc alatt megsütjük a padlizsánokat vágott felükkel lefelé. Ezután a húsát kikanalazzuk, kb. fél centis peremet hagyjunk a padlizsánoknak. A kivájt húst apróra vagdaljuk.
  2. A rákot megmossuk és hagyjuk kiengedni.
  3. A hagymát és a paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk.
  4. A maradék olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a padlizsánt, a paradicsomot, beleszórjuk a lisztet, sóval és borssal ízesítjük, majd 3 ek. vízzel meglocsoljuk. Lassú tűzön 5 percig főzzük, majd belekeverjük a tejfölt és a rákot. Még 2-3 percig főzzük, és ezzel kész is a ragu.
  5. A padlizsánhéjakat megtöltjük a rákos raguval, megszórjuk sajttal, majd alufóliával letakarva betesszük az előmelegített sütőbe 20 percre. Utána levesszük a fóliát és még 5 percig pirítjuk.
  6. A körethez a krumplit és a gombát megtisztítjuk és felaprítjuk. A krumplit sós vízben megfőzzük.
  7. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd a gombát, sóval, pirospaprikával ízesítjük, és egy kis vizet hozzáadva 20 percig pároljuk. Ha elkészült, lehűtjük, majd turmixoljuk.
  8. A megfőtt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót. Nyomózsák segítségével kis halmokat nyomunk egy tepsibe, és 15-20 perc alatt készre sütjük őket.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 922
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie

Mióta szakács: 2010.09.26.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

garnélával töltött padlizsán gombás-hercegnőburgonyával, garnélás padlizsán gombás hercegnőburgonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2011-03-05 04:21

Tegnap megcsinaltam es valami isteni!! Rogton az egyik kedvencemme valt. Csak en paradicsom helyett olajos aszalt paradicsomot hasznaltam. Most kaliforniai paprikaba toltottem, de jovo heten megcsinalom padlizsannal is. Jo hetveget!

Angie
Angie / Angie Sat, 2011-03-05 10:39

Kedves Boribon!
Örülök, hogy ízlett, biztos finom volt paprikában is:) az aszalt paradicsomot pedig teljesen jó ötletnek tartom, ilyenkor úgysincs normális friss paradicsom,,,
Jó hétvégét Neked is!

417
padlizsán 2 db
garnéla 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 3 db
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 0.25 evőkanál
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gomba 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 2 ek
vaj 2 ek
tojássárgája 2 db
tej 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint