Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi rakott palacsinta

Rákóczi rakott palacsinta
Rákóczi rakott palacsinta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb story nincsen, már ezer éve kinéztem magamnak a receptet Lajos Mari szakácskönyvében. Végre eljött a pillanat, hogy megcsináljam ezt a finomságot.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

A töltelékbe, ha szeretjük, mazsolát is tehetünk. Szerintem tökéletes ebéd egy jó kis leves után.

Szólj hozzá!

elkészítés

A palacsintához

  1. A felsoroltakból, a hozzávalók fokozatos adagolásával tésztát keverünk, majd olajjal kikent palacsintasütőben 12 db palacsintát sütünk. A tej-víz arányát mindenki kedve szerint adagolja.

A töltelékhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét félretesszük pihenni a hűtőbe. A sárgájákat a tejszínnel, 80 g porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót is, és krémmé keverjük.
  2. A lekvárt átforrósítjuk, ha túl sűrű, vízzel hígítjuk.
  3. 1 tk vajjal kikenünk egy kerek tűzálló tálat (nálam ez a pitesütő volt). A palacsintákat felváltva a túróval és a lekvárral megkenjük, és szépen feltornyozzuk őket. A tetejét megkenjük a maradék vajjal, megszórjuk vékonyan porcukorral, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt egy kicsit összesütjük.
  4. Közben a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény, majd a másik csomag vaníliás cukorral és a maradék 40 g porcukorral tömör, fényes habbá verjük. Beletöltjük habzsákba.
  5. Kivesszük a rakott palacsintát a sütőből, tetejét berácsozzuk a tojásfehérjével, és forró (220 fokos) sütőben addig sütjük, amíg a tojáshab pirulni kezd. Még melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 324
elküldve: 3
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
957 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes rakott palacsinta, túrós-lekváros palacsinta, sült tojáshabos rakott palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

504
finomliszt 20 dkg
1 csipet
tej 4 dl
tojás 2 db
ásványvíz 3 dl
sütő rum 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
tojás 2 db
habtejszín 0.5 dl
porcukor 12 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tehéntúró 25 dkg
sárgabaracklekvár 200 g
vaj 2 tk
1 csipet