Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi túrós ahogy Anita készíti

Rákóczi túrós ahogy Anita készíti
Rákóczi túrós ahogy Anita készíti
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sógornőmtől kaptam régebben egy nagy méretű, színes képekkel tarkított recepteskönyvet. Sütni most sütöttem belőle először, és ráadásul nagyon finomat! Mindenkinek nagyon tetszett és ízlett is ez a fajta sütemény.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet öntsük tálba, tegyük hozzá a sütőport. Adjuk hozzá a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszeljünk bele egy kis citromhéjat, és gyúrjuk össze. Csomagoljuk fóliába, pihentessük legalább egy órán át a hűtőszekrényben.
  2. Eközben készítsük el a tölteléket: a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, majd dolgozzuk össze az áttört túróval.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, egy kisebb tepsibe terítjük. Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
  4. Ha kész, szórjuk meg zsemlemorzsával a tésztát, simítsuk el rajta a túrós tölteléket és a sütőbe visszatéve süssük készre. 
  5. A megmaradt tojásfehérjéket a porcukorral verjük habbá, borítsuk be vele a kész süteményt. A langyos sütőbe tegyük vissza éppen csak annyi időre, hogy a hab rászáradjon a tetejére.
  6. Ha kihűlt, vizes késsel szeleteljük fel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 156
elküldve: 3
receptkönyvben: 287
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Anita1981

Mióta szakács: 2012.02.11.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

habos túrós, túrós süti, túrós sütemény tojásfehérjehabbal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Fri, 2012-04-20 18:07

Én csillagcsöves habzsákkal szoktam a habot a tetejére nyomni, a közeit pedig házi baracklekvárral töltöm ki, érdemes kipróbálni.

csato
csato Wed, 2012-04-18 20:23

Én lefelezném a tészta,és megdupláznám a túró mennyiségét.Már ránézésre is!De kinek mi!üdv Csató

463
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 12 dkg
cukor 12 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 1 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojássárgája 3 db
tehéntúró 50 dkg
cukor 15 dkg
zsemlemorzsa 6 dkg
tojásfehérje 4 db
porcukor 8 dkg