Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi túrós Barbeey konyhájából

Rákóczi túrós Barbeey konyhájából
Rákóczi túrós Barbeey konyhájából
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenc, ebből se tudok annyit csinálni, hogy elég legyen :)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Hab

És még

ajánlat

Azért szeretem ezt a receptet, mert nem olyan vastag a hab, és nem gej édes, szerintem tökéletes, ezt a receptet is a neten találtam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Linzer tésztát készítünk, összegyúrjuk a hozzávalókat, és 1-1,5cm vastagságúra nyújtjuk, majd megsütjük kb. 180 fokon 20 percig, én ezt is tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült e.
  2. Az 50 dkg túrót a 3 ek. búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral (ízlés szerint lehet több is) 1 vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és a mazsolával jól összekeverjük. A közben megsült tésztát, ha kihűlt, vékonyan megkenjük a barack lekvárral, és rákenjük a túrótölteléket.
  3. Elkészítjük a tojáshabot, 20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzzük úgy, hogy a cukor gyöngyözzön (éppen csak annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a cukrot), és közben nem szabad kevergetni. A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verjük, és forrón hozzáadjuk a cukros vizet, és ezzel együtt habbá verjük.
  4. A tojáshabot egyenletesen elkenjük a túrón, és utána sütőben 80-100 fokon kiszárítjuk kb. 15-20 percig. Csak szárítani, sütni már nem kell.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 5 563
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbeey

Mióta szakács: 2014.01.29.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós sütemény, habos túrós, lekváros habos túrósan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1633
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
tehéntúró 50 dkg
búzadara 3 csapott ek
tojás 1 db
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 10 dkg
tojásfehérje 5 db
cukor 30 dkg
lekvár/ dzsem 290 g