Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi túrós citromkrémmel

Rákóczi túrós citromkrémmel
Rákóczi túrós citromkrémmel
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A már-már lekvárszerű, főzött citromkrém ízintenzitása kiválóan kiegészíti a túró finom savanykásságát. A Rákóczi túrós férjem kedvence, és bár eredetileg a félkész tésztát saját főzésű málna-, szeder- vagy sárgabaracklekvárral szoktam megkenni, úgy gondoltam, ideje kipróbálni valami újat. Bár "apa" édesszájú, a citromos variációnak is nagy sikere lett.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A túrókrémhez

A citromkrémhez

A tetejére

ajánlat

A citromkrém helyettesíthető lekvárral, vagy akár el is hagyható. Egészséges, fehérjedús finomság.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a liszteket, a sütőport elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a tejfölt, a citromhéjat, és összegyúrjuk. A hűtőben pihentetjük legalább egy órát (én már előző nap elkészítettem).
  2. A túrókrémhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, és kézi mixerrel krémes állagúra dolgozzuk.
  3. A citromkrémhez a vajat gőz felett megolvasztjuk, ehhez hozzáadjuk a tojásokat, cukrokat, citromhéjat, citromok levét, és sűrűre főzzük (gyönyörű sárga "citromlekvár" lesz belőle).
  4. A tésztát kb 1 cm vastagra nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és 180 fokon félig átsütjük (szép világosbarnára). A félkész tésztát megszórjuk a búzakorpával, rásimítjuk a citromkrémet, majd ennek tetejére a túrókrémet, és visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.
  5. A tojásfehérjékből és porcukorból kemény habot verünk, ezt kenjük a sütemény tetejére, majd visszatoljuk a langyos sütőbe, így szárítjuk rá a habot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 181
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Rákóczi túrós, citromkrémes rákóczi túrós, citromos-túrós sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1446
finomliszt 15 dkg
rozsliszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 85 g
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
tehéntúró 50 dkg
tojássárgája 3 db
cukor 15 dkg
búzakorpa 2 ek
tojás 2 db
citrom 3 db
vaj 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 10 dkg
tojásfehérje 4 db
porcukor 10 dkg