Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi túrós Norci konyhájából

Rákóczi túrós Norci konyhájából
Rákóczi túrós Norci konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi magyar finomság!

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Töltelék

Hab

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, és 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  2. 180 fokos előmelegített sütőben kisütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez először a tojásfehérjét habbá verjük, és félretesszük.
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a túrót, a tejfölt, citromhéjat és a kissé megszikkadt zsemlét.
  3. A masszához hozzákeverjük a tojáshabot.
  4. A túrós masszát a lekvárral megkent és kihűlt tésztára rakjuk, elsimítjuk rajta a krémet, és 160 fokos előmelegített sütőben kisütjük, kb. 20-25 percig.

Hab

  1. A habhoz kezdjük el felverni a tojásfehérjéket, majd mikor már kemény a hab, adagoljuk hozzá a cukrot. Sűrű, fényes, csillogó, vágható masszát kell, hogy kapjunk. Töltsük habzsákba, és rácsozzuk be a süti tetejét.
  2. 200 fokos sütőbe helyezzük, és addig jó, míg a hab teteje meg nem barnul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25×35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 920
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nórci

Mióta szakács: 2012.07.21.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós sütemény, habos túrós süti, rácsos habos túrós sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1241
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
lekvár/ dzsem 5 ek
tehéntúró 50 dkg
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 2 db
tejföl 2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 15 dkg
zsemle 2 db
tojásfehérje 4 db
cukor 15 dkg