Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott bolognai Haidy konyhájából

Rakott bolognai Haidy konyhájából
Rakott bolognai Haidy konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokszor elkészítettük már, gyorsan készen van, és laktató. A család egyik kedvence.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pennét sós vízben kifőzzük.
  2. Közben a hagymát megpucoljuk és felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, picit sózzuk, borsozzuk, és tovább pároljuk.
  3. A darált húst egy serpenyőben egy kis olajon lepirítjuk, és megvárjuk, amíg kiengedi a levét. Hozzáadjuk a bolognai fűszert, összekeverjük a zöldségkeverékkel, és hagyjuk főni.
  4. Vizet nem szükséges adni hozzá, mert a hús és a zöldségek elegendő levet engednek. Mielőtt elkészülne, a zúzott fokhagymát is belekeverjük.
  5. A tésztát leszűrjük, és kivajazott jénai tálba tesszük a felét. Erre kerül rá a húsos ragu, a ragu tetejére elkenjük a sűrített paradicsomot, majd a maradék pennét is a tetejére tesszük. Rászórjuk a reszelt parmezánt.
  6. 20 percig 180 fokos sütőben sütjük, kivesszük, majd rászórjuk a reszelt trappista sajtot, és visszatesszük a sütőbe 10 percre, hogy ráolvadjon a sajt.
  7. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 727
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Haidy

Mióta szakács: 2016.11.05.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott penne, bolognai sütőben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

930
penne 500 g
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
zöldségkeverék 70 dkg
sűrített paradicsom 70 g
fokhagyma 3 gerezd
parmezán sajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
bolognai alap 1 csomag
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 50 ml