Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott bolognai Ryn konyhájából

Rakott bolognai Ryn konyhájából
Rakott bolognai Ryn konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, variálok ezzel az étellel is egy keveset, a végeredmény nagyon jó, évek óta így készítem el.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztának szánt vizet alaposan felforraljuk, sózzuk, majd lobogó vízbe rakjuk a tésztát (én nem szoktam összetörni), lefedőzzük, és elzárjuk a gázt alatta. Lefedőzve is nagyjából 10-15 perc alatt megfő.
  2. Vajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát, majd mikor félig kész, sózzuk, borsozzuk. Miután üvegesre pirult, felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, alaposan elkeverjük. Várunk pár percet, hozzáadjuk a darált húst, és mikor kifehéredett, adunk még hozzá 1 deci vizet, és készre főzzük. Ezután belekeverjük a 2 csomag port, felöntjük 5 dl vízzel, és hagyjuk rotyogni még egy kis ideig. Kicsit hígabbra főzzük a szószt, hogy ne legyen száraz a sütőben, mikor megsütjük.
  3. Miután összerottyant a szósszal a hús, hozzáadjuk a leszűrt spagetti tésztát. Nagyon alaposan átkeverjük, hogy egyenletesen osztódjon el a hús a tésztával. Egy nagyobb jénai tálba borítjuk az egészet, szépen eligazítjuk benne fakanállal, majd az egészet megszórjuk reszelt sajttal, hogy teljesen befedje.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és csak addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul egy kicsit, ez körülbelül 20-25 percnyi idő. Miután elkészült, kicsit várni szoktam a tálalással, mert forrón, frissen azonnal szétesik, ha felvágom. Ehető melegségűre hagyjuk hűlni, utána kockákra vágva tálaljuk.
  5. Jó étvágyat hozzá :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x30x6 cm
  • elkészítettem: 87 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 554
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ryn

Mióta szakács: 2016.07.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott tészta bolognai módra

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

885
darált sertéshús 600 g
vöröshagyma 1 nagy db
spagetti tészta 500 g
bolognai alap 2 csomag
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 késhegynyi
sajt 300 g
vaj 1 ek
víz 6 dl