Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott burgonya camembert sajttal

Rakott burgonya camembert sajttal
Rakott burgonya camembert sajttal
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szaftos és krémes rakott krumpli, ami önmagában vagy akár köretként is tökéletes lehet!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát vékony szeletekre felvágjuk. Ehhez használhatunk egy éles konyhai kést vagy akár mandolint is.
  2. A tejszínhez hozzáreszeljük a fokhagymát, valamint a szerecsendiót, és ízesítjük kakukkfűvel, sóval és borssal. Az egészet alaposan elkeverjük.
  3. A burgonyából egy réteget hőálló tálba pakolunk, erre jöhet egy réteg felszeletelt camembert sajt, majd addig folytatjuk tovább a rétegezést, amíg minden hozzávaló el nem fogy.
  4. A legvégén az egészet leöntjük a tejszínes szósszal, majd 185 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy órára, amíg a burgonya meg nem puhul, és a teteje szép aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 185°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 317
elküldve: 1
receptkönyvben: 228
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos krumplirakottas

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

564
burgonya 70 dkg
habtejszín 500 ml
fokhagyma 2 gerezd
szerecsendió 0 ízlés szerint
kakukkfű 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
camembert sajt 125 g