Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott burgonya Friedrich Antal konyhájából

Rakott burgonya Friedrich Antal konyhájából
Rakott burgonya Friedrich Antal konyhájából
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és finom a rakott krumpli, nem lehet megunni. A legfontosabb a jó és minőségi kolbász.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük sós vízben, 25 perc alatt kész. Megpucoljuk, és karikára vágjuk.
  2. A tojásokat megfőzzük sós vízben, 10 perc alatt, és megpucoljuk. Tojásvágóval karikára vágjuk.
  3. A kolbászt forróvízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. Karikára vágjuk. Serpenyőben lepirítjuk.
  4. Tepsit kivajazzuk, egy réteg burgonyát rakunk bele (kb. a fele burgonyát), egy réteg tojást és a kolbászt is beletesszük. A tejföl felével leöntjük. Befedjük a maradék burgonyával, leöntjük a tejföllel, és a kolbászból kisült zsiradékkal.
  5. Sütőben 170 fokon 40 percig sütjük. Csemege uborkával nagyon finom.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 586
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott burgonya pirított kolbásszal, rakott krumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

858
burgonya 100 dkg
főtt tojás 6 db
gyulai kolbász 30 dkg
vaj 5 dkg
tejföl 3 dl
2 dkg