Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott csirkemell 5. - cukkinis

Rakott csirkemell 5. - cukkinis
Rakott csirkemell 5. - cukkinis
96 perc / előkészület: 30 perc főzés: 6 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cukkini elég erőteljesen elkezdett teremni, még akkor tele lett kis cukkinikkel és sok virággal, mielőtt elmentünk nyaralni.
Azóta nem győzök cukkinis ételeket kitalálni, és még az ismerősöknek, nagyon jó barátoknak is jut belőle, és még mindig marad így is, és jön a következő adag...:-)
Ebből a csodás cukkiniből ezt a sokféle zöldséggel kombinált csirkemellfilét találtam ki, összerakva, de mivel lesz egy kicsi szaftja, ezért nyugodtan mehet hozzá a galuska is, és a tálaláshoz leírtak bármelyike:-).
Úgy gondoltam, hogy a hagyományos fehér galuska helyett, és a sóskás-vagy spenótos galuska helyett piros legyen a színe, ezt fűszer pirospaprikával értem el, látványra is szép és finom.
A tálalást feldobta a gyakorlatként elsőnek készített paradicsom- és cukkiniformázás, aminek formázásához szükséges eszközöket a nyaralás alkalmával vettem, és ott mutatták meg, milyen csodákat lehet alkotni zöldségekből, gyümölcsökből. Ezt gyorsan itt ki is próbáltam. Feldobta a tálalást :-). Még máskor és mással is próbálkozok, legyen zöldség vagy gyümölcs.
És nem csak szép, de ehető is!

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A tetejére

A galuskához

A tálaláshoz

ajánlat

Finom bor illik mellé. Hűtött üdítő vagy ásványvíz.
Adhatunk még hozzá reszelt sajtot is, ha valaki többel szereti.
Más körettel is tálalhatjuk: párolt rizs, petrezselymes újburgonya, főtt tészta, de lehet bele rétegezni az újburgonyát is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jénaiba tesszük az olívaolajat, a lilahagymát és fokhagymát, amiket szeleteltünk, picit sózzuk.
  2. A vékonyan felkarikázott sárga cukkiniket picit sózzuk, és beletesszük, majd a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk, sózzuk kicsit és borsozzuk.
  3. Jóhetnek a paradicsomkarikák, rá a zöldborsó, egyenletesen elosztva.
  4. Erre kerül a sárga vajbab és a zöldpaprika felkarikázva, picit sózzuk.
  5. Rászórjuk a petrezselyemzöldet, zellerzöldet.
  6. Rárakjuk a jénai fedelét, és betesszük a sütőbe, középső rácsra, és megsütjük.
  7. Levesszük a jénai tetejét, és az előtte már kis tálkában összekevert tejszínt és a kétféle lereszelt sajtot a legtetejére öntjük egyenletesen. Addig tesszük vissza csak a sütőbe, amíg meg nem pirul a sajtos rátét a tetején.
  8. Köretnek galuskát készítünk. A hozzávalókat  jól összedolgozzuk. Kifőzzük sós, olajos, forró vízben, leszűrjük, melegen tartjuk.
  9. Tálaljuk a rakott cukkinivel. Díszítsük petrezselyemzölddel, paprikakarikákkal és paradicsom-, valamint cukkiniformákkal.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 651
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott csirkemelles zöldségek, rakott csirkemell cukkinivel és zöldségekkel paprikás nokedlikörettel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-07-26 14:34

Kedves Bató Edit!
Köszönöm szépen, remélem, ízleni fog:-))
Szép napot, hetet és nyarat, remélem, visszajön még, elég volt az esőből, nyaralni szeretnénk, ki itt, ki ott::-)))
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-07-26 09:05

Kedves Éva-Anyóca!
Ezt nagyon jól kitaláltad, mennyi üdítő zöldség! A díszítés is nagyon ügyes!
Üdv.Edit

768
olívaolaj 3 ek
lila hagyma 2 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
1 csipet
cukkini 1 közepes db
csirkemell filé 50 dkg
négyszínű bors 1 csipet
paradicsom 3 db
zöldborsó 25 dkg
vajbab 20 dkg
tv paprika 2 db
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 4 db
habtejszín 2 dl
füstölt sajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
1 csipet
fűszerpaprika 2 teáskanál
víz 2 dl
napraforgó olaj 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 kis db
cukkini 1 kis db