Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott darált hús kelbimbóval

Rakott darált hús kelbimbóval
Rakott darált hús kelbimbóval
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kelbimbó az egyik kedvenc a családban, a rakott húsokról nem is beszélve.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én rizst külön főzök hozzá, de ha beletesszük, sokkal jobban egyben marad, és szeletelhetőbb. A tejföl helyett natúr joghurttal is isteni, és kalóriaszegényebb. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kevés olajon kicsit megdinszteljük.
  2. Hozzátesszük a darált húst, a sűrített paradicsomot, és kicsit megforgatjuk, amíg színe nem lesz. Fűszerezzük.
  3. A kelbimbót ha fagyasztott, kicsit előfőzzük.
  4. A tejfölben elkeverjük a tojást. (Mi szaftosabban szeretjük, így többet szoktam hozzátenni.)
  5. Egy jénaiba tesszük a húst, a kelbimbót, és a tejfölt. Sütőben összesütjük. 
  6. A zöldségeket csíkokra vágjuk, és egy sütőzacskóban megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 014
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szta

Mióta szakács: 2012.04.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott hús, darált hússal rakott kelbimbó, rakott kelbimbó, diétás rakott zöldség

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szta
Szta / Szta Wed, 2012-06-13 15:41

Igen a tojások szerintem is összekapják a tejfölt. :) de 1 még nem árthat :)
Mivel a darált hús elég hamar elkészül, így a kelbimbót szerintem jobb kicsit előre párolni. Biztos ami biztos.
Örülök, hogy tetszik a recept, remélem ízleni is fog. :)

kiskukta65
kiskukta65 / kiskukta65 Wed, 2012-06-13 15:32

Szia!
Nagyon guszta a recepted, ki szeretném egyszer próbálni. A friss kelbimbót nem párolod meg előre? Én is inkább a lédúsabb kajákat szeretem, de én úgy tapasztaltam, hogy a több tojástól inkább keményebb - szárazabb lesz az étel. A receptedet mentem :)

527
darált sertéshús 0.5 kg
kelbimbó 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
sűrített paradicsom 2 ek
tejföl 3 dl
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
padlizsán 1 kis db
cukkini 2 kis db
karalábé 1 db