Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott dödölle

Rakott dödölle
Rakott dödölle
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most készítettem először rakott dödöllét, de nem utoljára. Jó kis magyaros lakoma.:))

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, sóval meghintjük, és megfőzzük.
  2. Amikor megfőtt, nem szűrjük le, hanem a levében megtörjük, a lisztet hozzáadjuk, hogy elég kemény legyen, de könnyen szaggatható.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük, majd olajjal kikent tepsibe szaggatjuk a felét, közben a vöröshagymás olajjal meglocsolgatjuk.
  4. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, felszeleteljük, és a dödöllén elosztjuk a felkarikázott kolbásszal együtt.
  5. A maradék dödöllét rászaggatjuk, tejföllel meglocsoljuk, és 15 percig sütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 396
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos dödölle, tejfölös-kolbászos dödölle, dödölle rakottasan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1219
burgonya 0.5 kg
tojás 4 db
finomliszt 60 dkg
kolbász 30 dkg
tejföl 2 dl
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek