Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott fodros kel

Rakott fodros kel
Rakott fodros kel
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta megjelent a piacon a fodros kel, nem múlik el úgy szombat, hogy ne hoznék haza egy gyönyörű csokrot belőle. Persze igyekszem mindig valami újat kitalálni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fodros kel leveleket megmossuk, és salátacentrifugával alaposan lecsöpögtetjük róla a vizet. A levélnyeleket kb. 0,5 cm-es darabokra, a leveleket 1-2 cm-es laskára vágjuk.
  2. A krumplit és a lilahagymát meghámozzuk, és 3-4 mm-es karikákra vágjuk.
  3. A fokhagymagerezdeket finomra reszeljük, és a fűszerekkel együtt elkeverjük a tejszínnel, tejföllel, tejjel és tojással.
  4. Egy kisebb tepsit, vagy jénai tálat alaposan kivajazunk, és a kel felét az aljára terítjük. Erre tesszük a lilahagyma karikákat, majd sorban a krumpli karikákat. A zabpelyhet egyenletesen a krumpli tetejére szórjuk, majd az egészet beborítjuk a maradék kellel.
  5. Nyakon öntjük a fűszeres tejes-tejszínes-tejfölös-tojásos keverékkel és a maradék vajat a tetejére kockázzuk.
  6. Alufóliával letakarva, közepesen meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
  7. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 823
elküldve: 2
receptkönyvben: 105
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott kel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ély777
Ély777 Tue, 2017-03-14 20:46

Kedves Zenderta! A recepted mindenképpen módosításra szorul, mert mindent pontosan úgy csináltunk, ahogyan írtad, viszont minden kemény maradt, ehetetlen és ízetlen. Előfőzést ajánlanék!

méruska
méruska Wed, 2014-10-15 15:41

Kedves zederta!
Elkészítettem a receptedet. Ízre nagyon finom, de nekem rágós maradt a kel levél, a mik meg felűl voltak jóformán csak megszáradtak, nem főttek meg:( Pedig saját termésű leveleket használtam, még az sem lehet, hogy nem volt friss. Mit gondolsz, ha kissé meg lenne főzve, mielőtt a tepsibe lerakom, ezzel lehetne javítani?
Üdv Klára

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2010-03-02 01:32

kedves Husika!
nem szükséges megfőzni a zabpelyhet, megfő a sütés közben keletkező gőzökben.
jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-01 18:36

 Udv Zenderta!A zabpelyhet meg kell kulon fozni elobb,vagy megpuhul a sutoben?

455
fodros kel 30 dkg
burgonya 4 közepes db
lila hagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
zabpehely 6 ek
vaj 50 g
főzőtejszín 200 ml
tejföl 200 ml
tej 400 ml
tojás 1 db
1 tk
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
borsikafű 0.5 tk