Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott gomba

Rakott gomba
Rakott gomba
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  2. A tojást keményre főzzük.
  3. A hagymát és a gombát megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel megszórjuk. Addig tart a párolás, míg a leve teljesen elfő.
  4. Majd egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, ebbe egy sor gombát rakunk, ezt megkenjük tejföllel.
  5. Erre megy a felszeletelt tojás, majd a szintén felszeletelt, tejben megáztatott kifli.
  6. Ezt még egyszer megismételjük, a tetejét megkenjük tejföllel.
  7. Sütőbe rakjuk, mielőtt teljesen megsülne, gazdagíthatjuk sajttal!

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 67 130
elküldve: 11
receptkönyvben: 966
elkészítve: 37/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Myti

Mióta szakács: 2010.04.11.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-főtt tojásos rakott kifli, kiflivel rakott gomba, csőben sült gomba kiflikarikákkal

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kágika78
kágika78 Mon, 2017-01-09 20:46

Hát, sajnálom, de ez szerintem borzalmas volt. Mindent a recept szerint csináltam, de csak a töménytelen tejes íz... A többi hozzávalóhoz mérten a gombából szerintem elkélne már eleve 1 kg is, mert ez az 500 gr összeesik, jó ha egy rétegre futja tisztességesen. A kiflit nem értem, minek tejbe áztatni - még ha csak megmártom is, mire az egész összesül, egymerő ázott maszlag az egész. Amúgy nem kellene a rétegeket is ízesíteni valamivel?!
Sajnálom, de most azt érzem, kár volt az időért és a hozzávalókért... :-(

Myti
Myti / Myti Mon, 2017-01-16 15:55

Szerintem elrontottál valamit ....egyébként mindenkinek más ízlik és máshoz ért , ha érted mire gondolok !
További jó probálkozást !

TRózsa
TRózsa Fri, 2015-03-13 14:53

Bár szeretem a gombát ( azért készítettem el ), de arra nem számítottam, hogy ennyire finom lesz.
Köszönöm

saxo
saxo Tue, 2011-11-29 10:33

Megcsináltam tegnap vacsira. Nagyon bejött, többször is elfogom készíteni. Érdekes módon a férjemnek is ízlett, pedig szerinte amiben nincs hús, az nem kaja. :-)

Kadika
Kadika Fri, 2011-10-07 19:35

Tegnap megcsináltam, nagyon-nagyon finom lett, a férjem mondta, hogy ma is ilyen legyen, mert hamar elfogyott. Kicsit továbbgondoltam, ezt-azt hozzáadtam, és ma újra rakott gomba került az asztalra, csak picit másképp. :)

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Wed, 2011-08-03 21:16

Kedves Myti!
Nemrég' megcsináltam újra, ezúttal figyelmesebb voltam. Kiflik nem a "fasírthoz használt felismerhetetlen pékáruként" kerültek bele a rakott gombába... Jó nagy adaggal csináltam, nagyon ízlett mindenkinek, azt hiszem, ez is egy kedvenc lesz/lett. ;)

lulesz
lulesz Wed, 2011-07-06 15:06

Én is maradék bacont tettem az edény aljára valamint kifli helyett félbarna kenyeret használtam (lusta voltam kimenni a boltba kifliért :)). Így a tegnapi vacsoránk tökéletes volt, igaz már nagyon éhesek is voltunk. Tök jó kis recept, el lesz készítve nálunk máskor is. Köszi a receptet!

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Thu, 2011-06-30 20:03

Lesz legközelebb!! Ez nagyon fincsi, baconnel bolondítottam meg, tetejére sajt szeletek...hmmm. Bár a kifli így kicsit bizar volt (:D, az ízén nem rontott), de legközelebb már garantáltan szeletek maradnak a kifli szeletek! ;)
Köszi a receptet! :)

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Thu, 2011-06-30 18:52

Most sül. :) De lehet, hogy elbénáztam, mert beáztattam előre a kifliket, és már túl késő volt, amikor leesett, hogy tejbe áztatott kifli SZELETEK.....
Szeletek és nem a fasírthoz használt, felismerhetetlen állagú pékáru.... :D:D
De azért Pindurka bizakodó, és hiszi, hogy jó lesz így is! ;)

oreganyo
oreganyo Tue, 2011-05-24 04:57

Szervusztok Kislányok!
Ez egy jó gombás recept, én a kifli helyett teljeskiőrlésű kenyérszeletkékkel csináltam, többi változatlan. Kapós volt.

sarabell
sarabell Fri, 2011-04-15 20:56

Ma elkészítettem vacsorára,nekem és a férjemnek is nagyon ízlett.

demitibi
demitibi / demitibi Fri, 2010-09-17 09:41

Szia Myti! Ma reggelire elkészítettem,a leírtak szerint,...nagyon bejött!! Szlíviának 2-nek Üzenem,fincsi kiflivel is...olyan (jól megázott) bundáskenyér íze van,ami keveredik a hagymás gombával!!! Nagyon kellemesen laktató!!!:))) Köszi a receptet!!

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Fri, 2010-05-07 12:16

Ma elkészítettem dettó a recepted alapján.Nagyon finom! Köszönöm a receptet!Mindenkinek ajánlom.

Myti
Myti / Myti Fri, 2010-05-07 14:13

Kedves Ildibildi!

Nagyon örülök, hogy ízlett....hamarosan küldöm az új receptem is!

Krityó
Krityó / Krityó Thu, 2010-05-06 21:12

Szia Myti!

Én anti-tejfölös vagyok :(
Elkészíthetem esetleg sűrű főzőtejszínnel is? Mindenképp ki szeretném próbálni!
Üdv: Krityó

szlivia2
szlivia2 Thu, 2010-05-06 16:23

Sziasztok!Nagyon jó ez a recept én mindent szeretek amiben gomba van,de nekem valahogy nem megy bele ez a kifli!Írjátok meg milyen így,vagy nem helyettesíthetném főtt krumplival?Előre is köszi,szép napot mindenkinek!

Bundi Katalin
Bundi Katalin Thu, 2010-05-06 15:32

 Kedves Myti!
Nem a tojást dinszteljük hanem a hagymát! Bocsánat az észrevételemet! Egyébként én sonkával szoktam gazdagítani.

tims
Tims / tims Thu, 2010-05-06 15:29

A hagymát és a gombát dinszteled szerintem :)
Nagyon guszta, jól hangzik, és egyszerű, kipróbálom, köszi a receptet.

Myti
Myti / Myti Thu, 2010-05-06 19:14

Kedves Tims! Lányos zavaromban becsúszott a hiba , bocsi természetesen jól gondolod!

642
vöröshagyma 2 közepes fej
gomba 50 dkg
kifli 4 db
tojás 6 db
tejföl 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tej 5 dl
napraforgó olaj 3 ek
margarin 2 ek