Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott gomba onyxka konyhájából

Rakott gomba onyxka konyhájából
Rakott gomba onyxka konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb „mi-van-a-hűtőben?” sikertörténet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a sonka-szalonnát (bacon), és kis lángra rakjuk, hogy kiolvadjon a zsírja, amire majd a felkarikázott hagymát és fokhagymát tesszük picit dinsztelődni. Aztán a megpucolt és felszeletelt gombát is rádobjuk, és kavargatva megpuhítjuk.
  2. Időközben megfőzzük a tésztát is sós vízben, majd leszűrjük.
  3. Egy hőálló (jénai) edénybe rétegezzük a tésztát, a dinsztelt hagymás gombát, kukoricát.
  4. Felaprítjuk a petrezselymet, majd ízlés szerinti só és bors társaságával a tejfölbe keverjük. Az így kapott „szószt” pedig ráöntjük a tésztás gombára, majd jól összedolgozzuk, összekavarjuk.
  5. 15-20 percre sütőbe rakjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 32x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 751
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás tészta, rakott tészta gombával, gombás-kukoricás tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

574
tészta 250 g
bacon 10 szelet
csiperkegomba 450 g
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
csemegekukorica 150 g
tejföl 200 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek