Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott hús Gonoszka konyhájából

Rakott hús Gonoszka konyhájából
Rakott hús Gonoszka konyhájából
140 perc / előkészület: 25 perc sütés: 115 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet is az Ízőrzőkben láttam, és nagyon megtetszett. Egy kicsit módosítottam rajta annyit, hogy az eredeti receptben nem volt füstölt hús, de szerintem remek ízt ad neki. Nekünk annyira ízlett, hogy biztos többször is elfogom készíteni. Nagyon finom étel, és vendégvárónak is kiváló! Az én általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva, 100 gramm 159 kalóriát tartalmaz.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit és a vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, és karikára vágjuk.
  2. A karajt szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. A mustárt összekeverjük a borssal. A hússzeleteket megkenjük a mustárral.
  3. A füstölt combot is felszeleteljük.
  4. A kókuszzsírt felolvasztjuk, kikenünk vele egy mélyebb tepsit. Először egy réteg krumplit teszünk le, majd erre a mustáros hússzeleteket. Erre terítjük a bacon szeleteket, majd a hagymakarikák felét. Erre megint krumplikarika jön, majd a füstölt hússzeletek. Erre megint a hagymakarikák, majd a krumplikarikák következnek. A krumplirétegeket ízlés szerint sózzuk.
  5. A sajtot lereszeljük, és a tejföllel összekeverjük. Az ételünket bekenjük vele.
  6. Alufóliával letakarjuk, és hideg sütőbe toljuk. 200 fokon kb. 50 percig sütjük így. Víz nem kell alá. Kb. 50 perc után levesszük az alufóliát, és további kb. 25 percig sütjük, szép pirosra.
  7. Melegen tálaljuk, én csalamádét és savanyú lilakáposztát kínáltam mellé.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 025
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott hús füstölt lapockával, rakott hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

618
burgonya 2 kg
sertés rövidkaraj 80 dkg
bacon 20 dkg
füstölt lapocka 30 dkg
vöröshagyma 80 dkg
trappista sajt 20 dkg
tejföl 50 dkg
mustár 12 dkg
fekete bors 1 teáskanál
0 ízlés szerint
kókuszzsír 1.5 dkg