Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott káposzta alföldiesen

Rakott káposzta alföldiesen
Rakott káposzta alföldiesen
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyomány mifelénk a rakott káposzta, ezért is készítem gyakran, meg azért is, mert egészséges.

hozzávalók / 4 adag

A rakott káposztához

A tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát nem kell kimosni, mert a boros vecsési nem olyan savanyú.
  2. 1 ek olajon a cukrot karamellizáljuk, és rátesszük a káposztát, amelyet dinsztelünk fél órát, míg barna és félig puha lesz.
  3. A darált húsból a szokásos módon a hozzávalókkal pörköltet főzünk.
  4. Egy teflon tepsibe beleterítjük a káposzta felét, és a párolt rizzsel betakarjuk. A pörköltet erre öntjük rá, és betakarjuk a maradék káposztával.
  5. A tejfölbe beleütjük a két nyers tojást, sózzuk, és jól kikeverve a káposzta tetejére öntjük.
  6. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje. Kockákra vágva tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 23x32 cm
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 964
elküldve: 5
receptkönyvben: 125
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott káposzta, darált húsos káposzta tejfölösen, pörkölttel rakott káposzta sütőben sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libelle88
libelle88 Thu, 2013-06-13 16:48

A Te recepted alapján készítettem életemben először - és beleszerettem... :D ISTENI!!! :)

1293
savanyú káposzta 1.6 kg
cukor 2 ek
sertéslapocka 1 kg
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizs 30 dkg
tejföl 5 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint