Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott káposzta császárszalonnával

Rakott káposzta császárszalonnával
Rakott káposzta császárszalonnával
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pontosan hét nap van még hátra a következő fizetésig, ezért olcsó, de laktató receptet kerestem, amivel ennyi időre előre el tudom készíteni az ebédem. Frank Júlia rakott káposztás receptjét félig megjegyeztem, majd a boltban még vettem hozzá ezt-azt, végül nekiálltam főzni, és ezt sikerült összehozni. 1590 Ft-ból hét teljes adag kijött belőle (a rizsen kívül mindent venni kellett).

Ez az első recept, amit rögtönözve készítettem, ezért szinte biztos, hogy máshogy is el lehet készíteni. Minden ötletet, javaslatot és építő kritikát előre is köszönök szépen!

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst edénybe töltjük, hideg vízzel átöblítjük, majd vízben állni hagyjuk (20-30 percet).
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, amikor elég forró, rátesszük a felkockázott szalonnát, pár perccel később a felaprított vöröshagymát, majd rövid puhítás után a darált húst. Fedő alatt melegítjük, néha megkavarjuk. Ha kezd kifakulni a hús, hozzátesszük a paprikát, és megsózzuk-borsozzuk.
  3. Megmossuk, felszeleteljük a káposztát, minél vékonyabbra, félretesszük egy tálba.
  4. A rizsről leöntjük a vizet, majd egy nagyobb serpenyőbe tesszük. Ráöntünk dupla annyi vizet, mint amennyi rizst használunk. Megsózzuk, majd beleteszünk egy húsleveskockát. Felforraljuk, majd közepes lángon hagyjuk elfőni a vizet róla.
  5. Ha a másik edényben már sötét színe van a hagymának, és még nem égettük le, vegyük le a tűzről, tegyük az edény tartalmát egy tányérra.
  6. Ugyanebbe az edénybe pakoljuk bele a káposztát (lehet, hogy csak két részletben fér bele), és süssük át a forró zsíron. Kicsit pattogni fog, ezért fedjük le fedővel, és néha megkeverve puhítsuk a káposztát. Kb. 10 perc múlva kész, ha elkezdenek megpirulni az edény alján lévő káposztacsíkok.
  7. Fogjuk a hőálló tálunkat (vagy táljainkat), és ebben a sorrendben tegyük bele az elkészült műveket: Legalulra kis káposzta, majd rizs, tejföl, káposzta, rizs, hús, káposzta, tejföl. Az arányok szabadon választhatók, a legegyszerűbb, ha kevés alsó réteg káposzta után mindig felezzük a rendelkezésre álló készletet.
  8. Az edényt fedjük le (pl. alufóliával), majd közepes lángon való sütés után tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 495
elküldve: 4
receptkönyvben: 136
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Válságkukta

Mióta szakács: 2012.01.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, szüret, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyszerű rakott káposzta, tejfölös rakott káposzta, rakott káposzta darált hússal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

adelka8616
adelka / adelka8616 Wed, 2013-01-23 11:08

Ez lesz az ebéd :-) Maradék rizs, káposzta, tejföl a hűtőben, darált hús a mélyhűtőben, még a boltba sem kell lemennem :-) Köszi a receptet.

kpeter1982
Keszthelyi Péter / kpeter1982 Mon, 2012-02-27 17:10

Apró módosításokkal elkészítettem, hihetetlenül jó kaja, le a kalappal Levi!
A főtt-füstölt császárszalonna az emberiség egyik legnagyobb találmánya :)

mkata
M.Kata / mkata Mon, 2012-01-30 10:03

Elnézést a kérdésért: milyen káposzta? Savanyú, édes, kel? Szeretném majd kipróbálni, ezért kérdezem. Köszönöm.

levinet
Válságkukta / levinet Mon, 2012-01-30 11:48

Kedves Mkata, én kérek elnézést, valóban lemaradt, fejes káposztát használtam a receptben, ami a Te felsorolásodból az édes káposztára illik leginkább. :) Köszönöm az észrevételt, jó főzőcskézést!

mkata
M.Kata / mkata Mon, 2012-01-30 11:51

Kedves Levinet! Köszönöm szépen a gyors választ. Kipróbálom, szerintem isteni lehet. Császárszalonna, káposzta, hmmmmmm... Köszi, viszont kívánok jó főzit, jó étvágyat :)

levinet
Válságkukta / levinet Sat, 2012-01-28 15:40

Kedves Erabell, köszönöm! :) Receptet úgy tudsz feltölteni, ha előbb szakács leszel (van egy ilyen menüpont a profilod lapján), majd pedig a "Beküldés" gombra kattintva tudod megírni a receptet. Remélem, segíthettem, jó főzőcskézést!

erabell
Erabell / erabell Sat, 2012-01-28 15:37

Nagyon guszta!Én is elfogom készíteni valamikor.(Sajnos én még új vagyok ezen az oldalon,és nem tudom,hogy-hogy kell saját receptet feltölteni.Esetleg tudnál segíteni,hogy mi a feltöltés folyamata?Köszi)

493
káposzta 1.3 kg
rizs 25 dkg
darált sertéshús 50 dkg
császárszalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
tejföl 450 g
leveskocka 1 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint