Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol húsimádóknak

Rakott karfiol húsimádóknak
Rakott karfiol húsimádóknak
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valami olyat készíteni, ami nem macerás, gyors az előkészítése, de mégis kiadós és finom, ezért döntöttem a rakott karfiol mellett. Kicsit elszámoltam az arányokat, így jóval több hús került bele a karfiolhoz képest, de végül kiderült, hogy pontosan így tökéletes.. :) 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Rózsáira szedjük a karfiolt, a nagyobbakat kettévágjuk, leöblítjük, és sós vízben nagyjából félig készre főzzük.
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, aztán ráborítjuk a darált húst, és folyamatosan kevergetve átpirítjuk az egészet. Ezután fűszerezzük: sóval, borssal és a fűszerkeverékkel (én most épp gyros fűszerkeveréket találtam a szekrényben, de gyakorlatilag bármilyen hús fűszersó megfelel hozzá). A fűszerekkel is jól átforgatjuk, hogy mindenhova jusson, majd mikor majdnem kész, félretesszük.
  3. Elkészítjük az öntetet: kikeverjük a tejfölt a joghurttal, a tojással, sóval, borssal, esetleg pici ételízesítővel (elhagyható).
  4. Ezután minden mehet egy kiolajozott tepsibe: alulra a karfiol, erre egyenletesen elosztva a darált hús, aztán a tejfölös öntet, és végül megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, mikor a sajt is szépen megpirult a tetején.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 12 866
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dorciiii

Mióta szakács: 2015.08.12.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

darált húsos rakott karfiol, rakott karfiol sajtosan, húsos-tejfölös rakott karfiol

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

513
karfiol 2 kis fej
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 1 nagy db
darált sertéshús 1 kg
gyros fűszerkeverék 2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tejföl 350 ml
joghurt 125 g
tojás 1 db
edami sajt 15 dkg