Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol paradicsomosan

Rakott karfiol paradicsomosan
Rakott karfiol paradicsomosan
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Receptkártyáról származik ez is! :)

hozzávalók / 6 adag

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

ajánlat

Hússal is elkészíthetjük a rakott karfiolt. 1 fej hagymát meghámozunk, kockákra vágjuk és 40 dkg darált hússal összegyúrjuk. 1 csokor finomra vágott petrezselymet, 1 tojást és 2 ek zsemlemorzsát adunk hozzá, és jól megsózzuk, megborsozzuk. Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk, a húst az aljára terítjük, majd a paradicsomot és a karfiolt ráfektetjük. A továbbiakban az alaprecept szerint járunk el. Előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A konzervparadicsomot lecsepegtetjük, negyedeljük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát az olajon megfonnyasztjuk, a paradicsomot hozzáadjuk. A fűszerekkel és a bazsalikommal ízesítjük, és kis lángon, fedő nélkül 30 percig főzzük.
  2. A karfiol leveleit eltávolítjuk, kitorzsázzuk, rózsáira szedjük, és megmossuk. 1/4 l vízben 10 percig főzzük. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, a húsát negyedeljük, magjait eltávolítjuk.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paradicsommártást egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba öntjük. A szélét a felnegyedelt paradicsomokkal körberakjuk, a karfiolrózsákat a közepére ültetjük. Sóval és szerecsendióval megszórjuk.
  4. A sajtot a zsemlemorzsával összekeverjük, és a zöldség tetejére szórjuk, majd a vajat rámorzsoljuk. A sütőbe tolva kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük (gáz 3-4. fokozat), azaz gratinírozzuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 913
elküldve: 2
receptkönyvben: 282
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott karfiol, paradicsomos rakott karfiol, rakott karfiol fűszeres paradicsommártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuffa
Zsuffa / Zsuffa Fri, 2012-12-07 21:45

Nagyon finem lett, bár én a zsemlemorzsát és az egész paradicsomokat kihagytam belőle, viszont tettem bele darált húst, és egy kis tésztát is. :)

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sun, 2012-12-09 17:59

Ügyes ötlet! De ettél már főtt karfiolt pirított zsemlemorzsával? Nagyon finom, legközelebb ne hagyd ki! ;-) Üdv: Ági

171
konzerv paradicsom 50 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
0.5 kávéskanál
cukor 0.25 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 8 levél
karfiol 1 kg
paradicsom 50 dkg
szerecsendió 1 csipet
parmezán sajt 5 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
vaj 4 dkg