Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol tarhonyával

Rakott karfiol tarhonyával
Rakott karfiol tarhonyával
95 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, finom, laktató rakott ételt szerettem volna készíteni, kivételesen tarhonyás kombinációval. Az étel sikerült, finom lett, el is fogyott úgy, hogy ez a mennyiség két napra lett elég, második fogásnak. Előtte tartalmasabb leves készült, ami szintén két napra készült. Finom volt, a családomnak ízlett.

hozzávalók / 5 adag

A karfiolhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Forró, laktató levest készítsünk előtte, akár gulyáslevest, tárkonyos ragulevest... Kínáljunk az ételhez savanyú uborkát házi készítésűt, vagy reszelt sajtot, tejfelt. Az ebéd után finom bort, vagy házi készítésű szörpöt, ásványvizet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük és sós, köményes vízben majdnem készre főzzük.
  2. Egy lábasban a sörétes tarhonyát a kacsazsíron világos barnára pirítjuk, keverés mellett, amint kész forró, sós vízzel felöntjük, elkeverjük, majd kisebb lángon keverés mellett főzzük pár percig. Majd lefedjük és kis lángon főzzük tovább, ekkor is néhányszor megkeverjük, kb. 14 perc után kikapcsoljuk, átkeverjük, lefedjük és hagyjuk megpuhulni, kiperegni.
  3. Egy lábasban a kacsazsíron a kétféle hagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a paradicsomlevet, az oregánót, a bazsalikomot, sót és borsot, a pirospaprikát, majd a karfiolt lecsurgatva, a levétől leöntött szeletelt gombát is, és főzzük kis lángon fedő alatt kb. 15 percig, amíg a karfiol és gombaszeletek átveszik az ízeket.
  4. Kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük és ekkor tesszük bele a félbe, negyedbe vágott virsliket, amivel fedő alatt készre főzzük. Amikor a virsli megfőtt, kóstolunk, teszünk bele kevés cukrot, 2 perc főzés, majd kikapcsoljuk és melegen tartjuk.
  5. Tepsibe teszünk egy adag, azaz fél mennyiségű tarhonyát, elsimítjuk benne, rászedjük a gombás-karfiolos szószt (ha túl sok lenne a leve, azt máskorra, más ételhez tegyük félre), elsimítjuk a tetején egyenletesen, erre jön a maradék tarhonya, azt is elsimítjuk rajta.
  6. Az alaposan elkevert tejföllel leöntjük, jusson mindenhová, bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
  8. Tálaljuk reszelt sajttal, savanyú uborkával (házi).
     
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 190
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolos-gombás rakott tarhonya, virslis-tarhonyás rakott karfiol

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NemesnéZsuzsa
NemesnéZsuzsa Mon, 2013-02-25 23:20

Köszönöm a gyors választ.Még nem tudom mivel,de biztos megfogom csinálni.Igen,még időben tudtál segíteni.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-02-26 18:38

Kedves NemesnéZsuzsa!

Örülök neki, végül is, ha a gomba és a karfiol megvan, nem is kell feltétlenül bele se virsli, se sonka, ( ahogy darált hús se került bele ), akkor is nagyon finom lesz. :)

Remélem, sikerült megoldást találni.:)

Szép napot és estét kívánok!

Éva-Anyóca

NemesnéZsuzsa
NemesnéZsuzsa Mon, 2013-02-25 20:09

Tetszik a recept.El is készíteném holnap ebédre,csak a virslivel van gondom,mert mostanában nem találok jóízű virslit.Virsli helyett mit lehetne bele tenni?Köszönöm,ha tanácsot adsz.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-25 22:57

Kedves NemesnéZsuzsa!

Szerintem, ha nincs jó hentesed,roppanós sertésvirslit venni,....-akkor jobb, azaz jó minőségű sonkával is megoldható, ( boltok felvágottas részén kapható ), legyen az sertés, vagy pulyka, sőt csirke, azt nagyon szeretjük mi is! :)
Ha egyben kéred, mondjuk pld. 40 dkg-ot, akkor vastagabb szeletre lehet vágni, és kicsire felkockázni, nagyon finom így is, bár kissé talán drágább megoldás, de nagyon finom! :-D
Remélem, még időben tudtam segíteni. :)
Éva-Anyóca:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-02-23 12:36

Kedves Veronika!

Igen, akkor én is így gondoltam, és tényleg bejött, nagyon finom lett együtt. :-D
Érdemes elkészíteni.
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

1220
karfiol 60 dkg
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tarhonya 70 dkg
kacsazsír 3.5 ek
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
paradicsomlé 4 dl
négyszínű bors 0 ízlés szerint
oregánó 3 tk
bazsalikom 1 tk
fűszerpaprika 4 teáskanál
sertés virsli 35 dkg
gombakonzerv 35 dkg
cukor 2 teáskanál
tejföl 450 g
trappista sajt 15 dkg
sajt 5 dkg
csemegeuborka 10 közepes db