Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kel ahogy Katharosz készíti

Rakott kel ahogy Katharosz készíti
Rakott kel ahogy Katharosz készíti
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon régi családi receptünk, amit még "Anyutól" tanultam anno, az évek során csupán annyit változtattam rajta, hogy egy kevés sajtot is teszek a leöntő masszába. A minap ez a finom étel volt az ebédünk, és akkor vettem észre, hogy nem osztottam meg veletek a receptjét, ezt most pótolom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát leveleire szedjük, és kivágjuk a vastag ereit, ezután enyhén sós, forrásba lévő vízben rövid ideig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
  2. A finomra vágott hagymát zsiradékon csipet sóval megfonnyasztjuk. Rátesszük a húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük: sóval, borssal, majoránnával, ételízesítő porral, majd lefedve puhára pároljuk, végül pirospaprikával megszórjuk, és átforgatjuk. Kicsit hűlni hagyjuk.
  3. Közben elkészítjük a leöntő masszánkat. A tojások sárgáját elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk (fehérbors), majd beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
  4. Összeállítás: egy sütőformát tetszés szerint zsiradékkal kikenünk (vaj vagy zsír), megszórjuk zsemlemorzsával.
  5. Egy sor káposztalevelet teszünk, erre főtt rizs, rátesszük a fele darált húst és a tejfölös massza egy részét.
  6. Ezután ismét káposzta, rizs, darált hús, a maradék káposztával befedjük, végül a tejfölös masszát is rákanalazzuk, és egy nagyobb késsel a széleihez is juttatunk a masszából, egy pár helyen óvatosan bele is szúrunk.
  7. Néhány helyen fogpiszkálót szúrunk bele, és ne túl szorosan fóliával lefedjük.
  8. Sütés kb. 210 fokra előmelegített sütőben, a vége felé kitakarva megsütjük a tetejét is. Tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 120 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 912
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott kelkáposzta, sajtos-tejfölös rakott kel, rakott kelkáposzta sajtos-tejfölös leöntéssel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1186
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
kelkáposzta 1 kg
gyors rizs 25 dkg
tejföl 330 g
tojás 4 db
sajt 8 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
mangalica zsír 5 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
tejföl 5 dl