Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kel angolosan

Rakott kel angolosan
Rakott kel angolosan
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi "ősidők" óta így készítjük a rakott kelt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposzta leveleket mosás után levelekre szedjük. Késsel kivágjuk belőle a vastag ereket, és forró sós vízben félpuhára megfőzzük.
  2. Kevéske vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. A kelkáposzta levelekről egy szűrőben lecsurgatjuk a vizet. A tejfölhöz keverjük a nyers tojást, a sót és az őrölt borsot. Ha nagyon sűrűnek találjuk, tejjel lehet hígítani.
  3. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és beletesszük a kelkáposzta leveleket. Erre reszelt sajtot, tojásos tejfölt, kevéske prézlit szórunk. Így folytatjuk a rétegezést addig, amíg el nem fogy a kelkáposzta levél. A tetejére ráborítjuk a maradék tejfölt, és arra a maradék sajtot. A sajtra késsel elszórtan kis vajdarabkákat teszünk.
  4. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 327
elküldve: 1
receptkönyvben: 104
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
423 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott kel, rakott kelkáposzta, tejfölös-sajtos rakott kel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

898
kelkáposzta 1 kis fej
tejföl 450 g
trappista sajt 10 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
vaj 50 g