Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kel kalóriaszegényen

Rakott kel kalóriaszegényen
Rakott kel kalóriaszegényen
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom a rakott kelkáposzta új kelkáposztából is. Persze kalóriadúsan is meg lehet csinálni. Sertéslapockából, zsíros tejföllel kell elkészíteni a rakottast!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát félbevágjuk, torzsáját eltávolítjuk, és nagyobb csíkokra felvágjuk, majd megmossuk. A káposztát hidegvízben feltesszük főzni, fűszerezzük, sóval, borssal, köménnyel, morzsolt majorannával és majdnem puhára főzzük.
  2. Pörköltet készítünk: az olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és dinszteljük addig, míg a leve (amit közben ereszt a husi) elpárolog. Beletesszük a pirospaprikát, és kavarás mellett felengedjük 4 dl vízzel, majd sózzuk, borsozzuk és készre főzzük (kb fél óra). (Ha elkészült a pörink, jó szaftosnak kell lennie.)
  3. A rizst sós vízben szokásos módon megfőzzük.
  4. A tejfölt egy keverőtálba öntjük és beleütjük a tojást, hozzáadjuk az ételízesítőt, csipet pirospaprikát, borsot, és összekeverjük.
  5. A pörit összekeverjük a rizzsel. Az ízes tejfölből rakunk hozzá 2 kanállal. (Kóstolás.)
  6. A kelt leszűrjük.
  7. Miután minden hozzávaló elkészült, összerakjuk: a tepsit kicsit kikenjük olajjal.
  8. Rétegezés: a káposzta felét szétterítjük a tepsi alján és ráöntjük a pörit, a husira rákenjük az ízes tejfelünk felét, erre mehet a maradék káposzta és végül az egészet betakarjuk a megmaradt tejföllel.
  9. Megsütjük (pirulni kezd a teteje). És kész.

 

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 73
össznézettség: 58 213
elküldve: 7
receptkönyvben: 610
elkészítve: 34/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi baba

Mióta szakács: 2012.06.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemelles rakott kel, rakott kelkáposzta, rakott kel csirkehússal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofnovak
Zsofnovak / zsofnovak Tue, 2014-12-16 21:39

szia Évi baba,
most csináltam először rakott kelt, de nagyon finom lett. Köszi a receptet!
Üdv,
Zsofnovak

459
kelkáposzta 1 db
rizs 20 dkg
csirkemell filé 70 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 450 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
ételízesítő 1 ek
majoranna 1 kk
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint