Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kel kicsit másképp

Rakott kel kicsit másképp
Rakott kel kicsit másképp
125 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi a rakott kelt krumplival szoktuk készíteni, és csak egy kevés rizzsel. Igaz, ez eltér a megszokottól, de így is nagyon finom, elhihetitek. Kicsit időigényes, de mindenképpen megéri elkészíteni.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában feltesszük főni. Amikor megfőtt, még melegen meghámozzuk.
  2. A kelkáposztát megtisztítjuk a felső leveleitől. Levelekre bontjuk, és sós vízben megfőzzük.
  3. A darált húst kevés olajon, folyamatos kevergetés mellett apróra pirítjuk, közben hozzáadunk 2 teáskanálnyi sót és 1 teáskanálnyi borsot.
  4. A rizst sós vízben megfőzzük.
  5. Amikor már minden hozzávaló kész, akkor összeállítjuk a rakott kelt. A tepsi alját kikenjük 1 evőkanál olajjal.
  6. A főtt krumplit kb. 0,5 cm-es vastagságú karikákra vágjuk, telerakjuk vele a tepsi alját (a krumpli felével), és egy kicsit megsózzuk.
  7. A darált húst egyenletesen szétoszlatjuk a krumplin.
  8. A rizzsel hasonló módon járunk el, mint a darált hússal.
  9. Ezt követően a kelkáposzta-levelekkel beborítjuk, és egy kicsit ezt is megsózzuk.
  10. A karikákra vágott krumplival fejezzük be a rétegezést.
  11. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, és szétkenjük a krumplin.
  12. Végül megszórjuk egy kis ételízesítővel a tetejét.
  13. 200 fokra előmelegített sütőben, 45 percig alsó-felső sütőmódon, további 30 percig pedig hőlégkeveréses fokozaton sütjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 5 594
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nudli7

Mióta szakács: 2020.06.26.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rakott kelkáposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

317
burgonya 1.5 kg
darált sertéshús 70 dkg
kelkáposzta 1 közepes fej
rizs 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 500 g
tojássárgája 1 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
1 ek
bors 1 teáskanál
víz 2 dl