Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kel Pogácsa konyhájából

Rakott kel Pogácsa konyhájából
Rakott kel Pogácsa konyhájából
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyre kevesebb húst eszünk, ezért inkább zabpehellyel kevertem a darált húst. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet beáztatjuk vízbe. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Kevés olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük. Közben a megáztatott, megpuhult zabpelyhet leszűrjük, lecsepegtetjük, összekeverjük a hússal.
  2. Az egészet megsózzuk, beledobunk egy babérlevelet, jön pár tekerésnyi bors, őrölt római kömény (egyszer már bevált ez az ízesítés) és a natúr ételízesítő. Rákanalazzuk a joghurtot, összekeverjük, és fedő alatt, időnként kevés vizet utánatöltve puhára pároljuk.
  3. Közben a szokott módon megfőzzük a rizst, azaz pici olajon fehéredésig pirítgatjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel, megsózzuk. Lefedve, nagyon picike lángon puhára főzzük.
  4. A kelleveleket hármasával-négyesével 2 perc alatt csendesen fővő vízben blansírozzuk. Szűrőben lecsepegtetjük. A középső vastag erét mindegyik levélnek kivágjuk. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal és a reszelt sajttal.
  5. Egy sütőtál alját nagyon vékonyan megkenjük olajjal, beborítjuk a kellevelek felével. Rákanalazzuk a megfőtt rizst, szépen elsimítjuk. Jöhet rá a húsos ragu. A tojásos tejföl kb. harmadát rákenjük a ragura, beborítjuk az egészet a kellevelekkel. Az egészet szép egyenletesen megkenjük a maradék tejföllel.
  6. A sütőben kb. 170-180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 559
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
271 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott kelkáposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

935
darált sertéshús 30 dkg
zabpehely 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
babérlevél 1 db
római kömény 1 késhegynyi
joghurt 1 dl
rizs 5 dkg
tejföl 2 dl
kelkáposzta levél 10 db
tojás 2 db
sajt 5 dkg
ételízesítő 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint