Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kelbimbó Erika konyhájából

Rakott kelbimbó Erika konyhájából
Rakott kelbimbó Erika konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészíthető ízlés szerint fehér vagy barna rizsből, brokkolival, kelbimbóval, karfiollal, kelkáposztával is. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbót sós, vegetás vízben puhára főzzük.
  2. Közben kevés szalonnát lepirítunk, és ezen készre sütjük a darált húst, amit sóval, borssal ízesítünk.
  3. A rizst puhára főzzük a vízben.
  4. A három felvert tojást a tejföllel és sóval felverjük.
  5. Egy jénai tálat kivajazunk, és rétegezve belerakjuk a hozzávalókat. Alul rizs, rá a kelbimbó, hús, tejfölös-tojás, rizs, majd újra a tejföl-tojás keveréke.
  6. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és kb. 40 percig sütjük lefedve, majd fedő nélkül rápirítjuk a sajtot.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 956
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

erika529

Mióta szakács: 2019.02.22.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelbimbó-rakottas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

957
rizs 1.5 bögre
víz 7.5 dl
kelbimbó 75 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
darált sertéshús 50 dkg
tejföl 250 g
tojás 3 db
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint