Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kelbimbó Marti konyhájából

Rakott kelbimbó Marti konyhájából
Rakott kelbimbó Marti konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készített, kedvelt étek a családban.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Aki szereti az erőset, borsozza meg alaposan, ez a fűszer nagyon jól passzol a hozzávalókhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a kelbimbókat, apróra felvágjuk a hagymát és a fokhagymát. A paprikát karikázzuk, a paradicsomot cikkelyekre vágjuk.
  2. Felhevítjük a zsírt, beleforgatjuk a hagymát és a paprikát, és pár percig kavargatva pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, két villával fellazítjuk, borsozzuk, kifehéredésig pirítjuk. Levet enged, nem kell víz alá. Kicsit később összekeverjük a felvágott paradicsommal. Tovább pirítjuk, nyugodtan egy kicsit magasabb hőmérsékleten, mert a paradicsom is levet enged. Rászórjuk a pirospaprikát, az ételízesítőt, a köménymagot, és megborsozzuk. 
  3. Hozzáöntünk annyi vizet, hogy éppen eltakarja a húst. Alacsonyabb hőmérsékleten készre pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a hús leve ne följön el teljesen, mert kevés zaft kell a rizsnek.
  4. Mialatt készül a hús, megpároljuk a rizst (előírás szerint), és a megtisztított kelbimbókat, mindkettő főzővizébe sót és 1-1 felkockázott fokhagymát teszünk. (Én a kelbimbókat is zöldséges ételízesítővel főztem só helyett.) Amikor megfőttek (figyeljük, hogy ne főzzük szét egyiket sem!) mindkettőt leszűrjük.
  5. Az alapanyagokat egy kivajazott tepsibe v. jénai tálba lerakjuk: kelbimbó-só-bors-rizs-hús-reszelt sajt, addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére hús kerüljön.
  6. Megöntözzük a tejföllel, megszórjuk a maradék reszelt sajttal (én most füstölt sajttal készítettem), és sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 065
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hússal és rizzsel rakott kelbimbó, sütőben sült rakott kelbimbó, darált húsos rakott kelbimbó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

595
kelbimbó 0.5 kg
darált sertéshús 30 dkg
gyors rizs 10 dkg
tejföl 2 dl
mangalica zsír 0.5 ek
tv paprika 0.5 db
paradicsom 1 kis db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 2 tk
köménymag 1 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sajt 5 dkg