Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kelkáposzta csiperkegombával

Rakott kelkáposzta csiperkegombával
Rakott kelkáposzta csiperkegombával
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyen borongós őszi időben ez a test- és lélekmelegítő étel kiváló, főleg, hogy a csiperkegomba az év minden napján terem, a kelkáposztának pedig ilyenkor van szezonja! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposzta leveleket megmossuk, forrásban lévő sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, és félrerakjuk.
  2. Gombapörköltet készítünk: kevés olajon hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sóval és fűszerpaprikával ízesítjük.
  3. Nyáron felaprózott paradicsomot és paprikát is rakhatunk bele. Igen jó ízt ad neki. Kb. 10 perc alatt elkészül.
  4. A rakott kelkáposztához készített gombapörköltet célszerű egy kicsit leszűrni. Ellenkező esetben a túl sok lé ronthatja az étel állagát.
  5. Egy hőálló tálban rétegezve rakjuk le a káposztaleveleket és a gombapörköltet. A teteje káposzta legyen, amire ráöntjük a tejfölt, és befedjük baconszalonnával. Addig sütjük, amíg a szalonna aranybarna, ropogós nem lesz. Vegetáriánusok a szalonna helyett reszelhetnek a tetejére sajtot!
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 240
elküldve: 3
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
112 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás rakott káposzta, rakott gombás kelkáposzta, csőben sült kelkáposzta gomapörkölttel rétegezve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

462
kelkáposzta 1 kis fej
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 1 közepes db
csiperkegomba 1000 g
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
bacon 5 szelet