Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kelkáposzta Turmix konyhájából

Rakott kelkáposzta Turmix konyhájából
Rakott kelkáposzta Turmix konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkívántam a kelkáposztátsmiley, és valami tartalmasabbat akartam enni, amiben sajt és tejföl is van. Aztán bevillant ez a verzió.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rakott kel vagy rakott krumpli másképp. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. (Én szoktam sót tenni a főzővízbe.) A héját lehúzzuk, majd karikákra vágjuk.
  2. A tojást megmossuk, és keményre főzzük (szintén sós vízben). Lehűtjük, eltávolítjuk a héját, és karikákra vágjuk.
  3. A kelkáposztát megmossuk jó alaposan, a vastag erezetét eltávolítjuk, majd sós vízben megfőzzük. (Én nem szoktam teljesen puhára.) Leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük.
  4. Elkészítjük a besamelt: A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a lisztet, és kicsit pirítjuk. (Nem szoktam felforralni a tejet, bár az a hivatalos verzió. Leveszem a tűzhelyről, és lassan hozzáadom a tejet, és közben folyamatosan keverem egy habverővel, nekem így nem lesz csomós.) Visszatesszük a tűzhelyre, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Amikor elkészült, belekeverjük a tejfölt és a parmezánt, sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy tűzálló tálat megkenünk vajjal (de ez el is maradhat), majd a hozzávalókat belerétegezzük. (A burgonya kerüljön az aljára, mert a felesleges nedvességet felszívja.) Minden réteget esetleg meszórhatunk reszelt parmezánnal vagy sajttal, majd öntünk rá a besamelből. A tetejére reszelt sajtot szórunk.
  6. Sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 933
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Turmix

Mióta szakács: 2011.12.27.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott kelkáposzta, rakott krumpli kelkáposztával, rakott kel sajtosan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erdosevi
erdosevi Wed, 2013-03-20 10:09

én is így szoktam a besamelt, mert nekem máshogy mindig csomós lett :)

415
tojás 5 db
burgonya 7 közepes db
kelkáposzta levél 9 db
vaj 4 dkg
finomliszt 2 csapott ek
tej 4 dl
tejföl 4 ek
parmezán sajt 12 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint