Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kenyér

Rakott kenyér
Rakott kenyér
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor öregebb kenyér marad vagy bundás kenyeret készítek, vagy pedig így készítem el. Mindig azzal készítem, ami éppen a hűtőben lapul. Bármilyen maradékkal elkészíthető.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Valójában azzal készítjük, amink van a hűtőben, ízlés szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt, tojást, tejet egy tálba készítjük, fűszerezzük és elkeverjük.
  2. A kolbászt és a szalonnát vágjuk kockára. A sajtot reszeljük le.
  3. Kivajazott mélyebb tepsibe rakjuk a tejfölbe mártott kenyeret, de csak az egyik oldalát mártsuk be, és azzal felfelé helyezzük bele, erre szórjuk a kockára vágott kolbászt, szalámit vagy virslit. Szórjuk meg reszelt sajttal, és a másik kenyérrel ugyanezt elvégezzük, de itt mindkét oldalát mártsuk meg. Helyezzük a tepsibe, a maradékkal vonjuk be a tetejét, és szórjuk meg a kockára vágott szalonnával.
  4. Előmelegített sütőben szép aranybarnára, jó ropogósra sütjük.
  5. Megszórjuk reszelt sajttal, de ezt csak ráolvasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 467
elküldve: 2
receptkönyvben: 187
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
adag: 2 főre
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

melegszendvics, kolbászos-sajtos rakott kenyér, szalonnás rakott kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2252
kenyér 6 szelet
tejföl 4 dl
sajt 15 dkg
tojás 5 db
tej 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
majoranna 1 kk
fokhagyma 3 gerezd
kolbász 30 dkg
füstölt szalonna 10 dkg