Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumliprósza Gabimami58 konyhájából

Rakott krumliprósza Gabimami58 konyhájából
Rakott krumliprósza Gabimami58 konyhájából
83 perc / előkészület: 80 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig hagyományosan készítettem én is a prószát. Már több alkalommal csak rakottan, mert családom kedvence lett. Unokáim szerint szuper jó, és finom így.

hozzávalók / 12 adag

Prósza masszához

Töltelékhez

ajánlat

Ajánlani tudom ebédre egy leves mellé,de hétvégére szintén főzelék,vagy leves mellé is. De nagyon finom akkor is, ha desszert helyett készítjük el.

Szólj hozzá!

elkészítés

Prósza

  1. A burgonyát meghámozzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A káposztát a reszelő durvább, almareszelő oldalán szintén lereszeljük. Ezután az aludttejet, vagy joghurtot hozzáöntjük, a fűszereket és a sót beleszórjuk. Jól összekeverjük, majd a lisztet is jól elkeverjük benne.
  2. Nagy serpenyőben zsírt vagy olajat forrósítunk és téglalap alakú prószákat sütünk.

Töltelék

  1. Pápai löncs húst egy kisebb tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a medvehagymát, ketchuppal jól kikeverjük, majd félretesszük.

Összeállítás

  1. Egy 39x36 cm-es tepsit prószával kibélelünk. Rákenjük a töltelék felét, majd rásimítunk öt evőkanál tejfölt. Újabb sor prósza következik, rákenjük a maradék masszát, majd az előző réteghez hasonlóan öt evőkanál tejfölt kenünk rá. A maradék prószával befedjük, és a kimaradt tejfölt egyenletesen eloszlatjuk a felszínén.
  2. Reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben,15 perc alatt egyszeri fordítással megsütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x36 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 752
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rakott tócsni, rakott tósnyi, rakott lapcsánka, rétegelt cicege

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vritus
vritus Mon, 2015-06-15 15:23

Ne haragudj, ezt nem értem. Nekem nincs receptes oldalam. A Nosaltyn olvasott recepteket a kép alatti receptkönyvbe feliratú fülre kattintva a recepteskönyvembe mentem. A receptekkel soha semmi mást nem csináltam. Nagyon megijesztettél, mert fogalmam sincs, hogy mi a bűnöm, amiért kérdőre vonsz.

vritus
vritus Mon, 2015-06-15 15:16

Ne haragudj, ezt nem értem. Nekem nincs receptes oldalam. A Nosalty-s recepteket ezen az oldalon biztosított 'receptkönyvem'-be mentem, úgy hogy a kép alatti receptkönyvbe feliratú fülre kattintok. A receptekkel semmi mást nem tettem. Nem értem, miért vonsz kérdőre?

vritus
vritus Sat, 2015-05-23 23:36

Kedves Gabimami.
Szeretném kérdezni, hogy a lereszelt krumpli levét ki kell-e nyomkodni, illetve hogyan sütünk egyforma téglalapokat az összekevert masszából? Kanállal halmokat teszünk az olajba és elsimítjuk téglalap formájúra és egyenként megsütjük? Gondolom, akkor a téglalap szélei sültebbek lennének, a képen viszont úgy látszik hogy a sütést követően lettek ilyenre szeletelve. Hogyan képzeljem el? Még csak nem is ettem hasonló ételt, de felkeltette az érdeklődésemet. Illetve a sütőben való sütésnél, ha megfordítjuk, nem ragad le a sajtos fele, amely így lentre kerül? Előre is köszönöm válaszát.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2015-06-13 21:30

Szia vritus!
Elnézést kérek,hogy most válaszolok csak,EÜ:okok miatt nem léptem be.
A krumplit nem csavarjuk ki levéből.Elöször a prószákat kisüssük én négyszögletü serpenyőben sütöttem őket ,de lehet kerekben is és akkor négyszögletesre simítod ek. segítségével,majd meg fordítod, kisütöd az összeset.Majd a leírtak alapján készíted tovább,amikor be fedted az utolsó prószával a tölteléket,arra tesszük a reszelt sajtot.Az egyszeri fordítás azt jelenti,hogy amikor sütőben második rácstartón sütöd fél időben a tepsit megfordítod.Így készre sütöd kissé állni hagyod és szeleteled.Nem a rakott prószát fordítjuk meg,hanem a tepsit,hogy kilső fele legyen belül így egyenletesen tudod meg sütni.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2015-06-13 21:41

Kedves vritus! Végig néztem a receptes oldalad,légyszíves az összes képet amit tőlem lementettél mindegyikhez tüntesd fel a gabimamitól.Mert nagyon sok van melyet csak mentettél és nem írtad a kép alá kitől valók.
Neharagudj de igy nem fer dolog.Ha nem írod oda jelenteni fogom az Adminoknak.Én akik receptjét receptkönyve mentem nem képeiket viszem el,csak a receptet,és amit elkészítek mindnél fel tüntetem kitől ered a recept leírás. Ugyhogy ahol a képeimnél nem írtad oda légyszíves tedd meg hétfőig,mert ha nem jelenteni fogom.
Szép estét és hétvégét kivánok!

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2015-06-15 20:20

Kedves Gabimami58!

Vritus csupán a NoSalty oldalon belül mentette a receptjeidet a receptkönyvébe, ha a képekre kattintasz, láthatod, hogy a te receptjeid jelennek meg. Ha csak a receptkönyvet nyitod meg, akkor valóban csak a képek és a receptek címei láthatóak, de ebből egyáltalán nem következik, hogy vritus eltulajdonította volna a képeidet. Remélem, sikerül tisztázni a félreértést!

Üdvözlettel:
Rehova Kata
NoSalty.hu

639
burgonya 1.5 kg
aludttej 10 dl
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 közepes fej
ételízesítő 1.5 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
rozmaring 1 teáskanál
finomliszt 70 dkg
0 ízlés szerint
káposzta 15 dkg
tejföl 5 dl
trappista sajt 15 dkg
sertészsír 10 dkg
löncshús 40 dkg
medvehagyma 3 dkg
majoranna 1 teáskanál
ketchup 5 ek