Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli Bia konyhájából

Rakott krumpli Bia konyhájából
Rakott krumpli Bia konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezek a hozzávalók voltak egyik nap otthon a hűtőben és a kamrában, amikor anya megkért, hogy főzzek valamit. Gondoltam, akkor legyen rakott krumpli, de krumpli sem volt olyan sok, így ennyiből kellett kihozzak valamit, ezért született meg az a rakott krumplim, aminek csak az alján és a tetején van krumpli. 
Szerintem sokkal finomabb. ;-)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben felrakjuk a meg nem pucolt krumplit főni. Egy másik lábosba szintén vizet teszünk, ezt is feltesszük, hogy forrjon, és ebbe is rakunk sót. Forrás után belerakjuk a tojásokat, 5-6 percig főzzük, ekkor már biztosan nem marad folyós a közepe. Mikor a krumpli is megfőtt, megpucoljuk azt is és a tojásokat is, majd karikákra vágjuk őket.
  2. A hagymát, a kolbászt, a virslit és a kolozsvári szalonnát ízlés szerinti, de sosem túl vastag darabokra vágjuk.
  3. Veszünk egy tepsit, és már el is kezdjük rétegezni a hozzávalókat. Legelőször az aljára 3 szelet bacon kerül, így biztosan nem lesz száraz a végeredmény. Ezután krumpli egy rétegben, ezt sózzuk is. Ha ez rákerült olyan szorosan, hogy sehol ne lássuk a tepsi alját, akkor jöhet 2 db tojás, a hagyma fele, a kolbász, a virsli és a kolozsvári szalonna, majd ezután megint hagyma és tojás.
  4. A tejfölt közben kikeverjük némi ételízesítővel és egy gerezd reszelt fokhagymával. Ennek a keveréknek a felét tesszük most a tepsibe, majd ezután még egy és egyben az utolsó réteg krumpli jön, ennek a tetejére pedig a maradék tejföl és a sajt.
  5. A sütőt 180°-ra állítjuk alsó-felső sütésre, és addig hagyjuk sülni, amíg a sajt meg nem barnul a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 228
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kibia

Mióta szakács: 2015.01.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

virslis rakott krumpli, rakott krumpli gazdagon, virslis-burgonyás egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

603
burgonya 10 közepes db
tojás 4 db
tejföl 10 ek
lila hagyma 1 közepes fej
virsli 15 dkg
bacon 6 szelet
kolozsvári szalonna 3 dkg
kolbász 8 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
trappista sajt 10 dkg