Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli karfiollal

Rakott krumpli karfiollal
Rakott krumpli karfiollal
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sima rakott krumplit akartam, de így elhasználtam a maradék felvágottat és karfiolt. Én sonkát és kolbászt is raktam bele, mindkettőből volt egy kevés. Jó sok lett belőle, két napig ettük:-).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk.
  2. A karfiolt megmossuk, enyhén sós vízben rózsáira szedve megfőzzük. Leszűrjük.
  3. A sonkát  csíkokra vágjuk.
  4. Egy tepsi alját vékonyan kiolajozzuk, s belerétegezzük a hozzávalókat: Előbb a karikákra vágott krumpli fele, rá a felkarikázott tojás, közben sózzuk. Újra krumpli, erre a reszelt sajtot szórjuk, majd a sonkát. Végül elosztjuk rajta a karfiolt.
  5. A tejfölben elkeverjük a paprikakrémet, s a rakottas tetejére öntjük.
  6. Sütőben addig sütjük, míg pirulni kezd a teteje.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 073
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

burgonyás rakott karfiol, rakott karfiol főt tojással, krumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

534
burgonya 1.5 kg
főtt tojás 6 db
sonka 20 dkg
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
karfiol 0.5 közepes fej
tejföl 45 dkg
paprikakrém 1 ek
napraforgó olaj 1 ek