Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli kicsit másképp

Rakott krumpli kicsit másképp
Rakott krumpli kicsit másképp
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne tudna készíteni rakott krumplit?! Én besamellel öntöm nyakon, imádom, hogy finom szaftos. Ha tehetitek próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat egészben megfőzzük. (Nem baj, ha még nem teljesen puha, mert akkor szépen fel tudjuk szeletelni.)
  2. A krumpli vízében a tojásokat is megfőzzük, jó keményre.
  3. Felszeleteljük a kolbászt, szalonnát és a sonkát.
  4. Vékonyan kivajazott jénai tálba egy sor krumplit, vegyesen a kolbászt, szalonnát, majd egy sor karikára vágott tojást teszünk. A krumplit minden sornál picit meghintjük sóval. Ezt addig folytatjuk, míg tele nem lesz a jénaink.
  5. Besamel mártást készítünk egy edényben: a vajat felforrósítjuk és annyi lisztet teszünk bele hogy az összes zsiradékot felvegye, kicsit pirítjuk. Majd felengedjük a tejjel és habverő segítségével addig keverjük, míg csomómentes és kicsit sűrű nem lesz. Szórunk bele egy pici sót, esetleg tekerünk rá borsot.
  6. Ezzel öntjük le a rakott krumplit.
  7. Kb 180 fokra előmelegített sütőben szép világosbarnára sütjük, kb. 20-25 perc alatt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 41 403
elküldve: 4
receptkönyvben: 451
elkészítve: 17/25
Facebookon megjelent: -

szakács

FMAlisca

Mióta szakács: 2009.10.03.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szaftos rakott krumpli

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ntakacsolga
Németi Olga / ntakacsolga Tue, 2012-12-04 21:50

Ma kaptam egy csodás darab füstölt szalonnát, és holnap mindenképp abból szerettem volna készíteni valamit. Valamit, amihez kell krumpli is.Meg szaftos is. Hát ez a recept tökéleteeeees! Ez lesz holnap az ebédem!!!! :)))
Üdv.
Olga

FMAlisca
FMAlisca / FMAlisca Wed, 2012-12-05 09:17

Remélem ha elkészíted, akkor is így fogod érezni! Én már csak így készítem el! Üdvözlettel: Aliz

Dytkeee
Dytkeee Thu, 2012-09-13 13:46

Tegnap megcsináltam ezt a remek receptet és nem csalódtam. Nagyon fincsi lett. A férjem eddig nem szerette a rakott krumplit de ezt úgy ette mint akit éheztetnek:)) Feltuningoltam a besamelmártást én is tejföllel és sajttal ettől még szaftosabb lett. Nagyon jó recept. Köszi.

Gabi7010
Gabi7010 Sat, 2011-08-06 14:33

Köszi ezt a fincsi receptet,mindig a rakott krumpli a család egyik kedvence volt,de ez a szaftos holmi valami fenséges!Ezután csak így fog készülni a rakott krumpli nálunk!Még egyszer köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-22 19:03

Én sonka-szalonna helyett kolbászt raktam bele, illetve a besamellbe tettem pirospaprikát meg egy kis tejfölt. Isteni lett a végeredmény, nagyon köszönöm a receptet!!! Nem tudtam megfogalmazni eddig mi a bajom a korábbi csak tejfölös verziómmal, de belátom meguntam, ez pedig megszínesítette, ezentúl így készítem (igaz így laktatóbb). Megéri megkóstolni!

páró gyuláné
páró gyuláné Mon, 2010-12-20 15:23

hÁT ÉN ELKÉSZITETTEM, ISTENI FINOM LETT 35 ÉVE MENTEM FÉRJHEZ, DE MÉG IJEN FINOM RAKOTKRUMLIT NEMCSINÁLTAM ÉN DUPLA ADAGOT CSINÁLTAM BELETETTEM AVAJAS LISZTES TEJES MASZÁBA EGY FÉLLITER TEJFÖLT,NAGYON IZLETT MINDENKINEK!KÖSZÖNÖM,EZENTUL MINDIG IGY CSINÁLOM!éVA

domimami60
domimami60 Fri, 2010-09-03 20:50

Pont ma én is ezt készitettem ebédre, de legközelebb én is megpróbálom reszelt sajttal, kószi a jó ötketet

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-03 15:47

Èn a besamel-mártást mindig "feljavítom" egy kicsit,tejfölt és reszelt sajtot is teszek bele,elrontani nem fogja.Ma nem volt itthon tejfölöm,csak tejszínem,úgy sem volt rossz!

randrea
Andrea / randrea Thu, 2010-08-12 14:11

Ezt készítettem ma ebédre. Nagyon fincsi lett! Ezentúl mindig besamel mártással fogom készíteni, sokkal finomabb, mint tejföllel! Én tettem zúzott fokhagymát a mártásba, mert nagyon szeretjük a fokhagymát. Köszi az ötletet:-)

813
burgonya 7 közepes db
tojás 4 db
kolbász 20 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
sonka 15 dkg
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 3 dl
0 ízlés szerint