Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli nyers krumpliból

Rakott krumpli nyers krumpliból
Rakott krumpli nyers krumpliból
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta kipróbáltam, csak nyers krumpliból készítem. Így a krumpli beszívja a kolbász ízeit, és pusztán a tejfölben és a saját levében fő meg.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott krumplit vékonyra gyaluljuk vagy vágjuk. Amíg elkészülünk a többi hozzávalóval, hideg, jeges vízben tároljuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük, és felszeleteljük.
  3. A kolbászt is felszeleteljük, a sütőtálat kiolajozzuk, a sütőt előmelegítjük.
  4. A tálba leteszünk kb 2 réteg krumplit, szorosan egymás mellé. Sózzuk, borsozzuk, majd befedjük egy réteg tojással, végül egy réteg kolbászkarikával. Az egészet bőségesen megkenjük tejföllel. Én egy kevés tejszínnel is meglocsoltam a biztonság kedvéért, és mert szeretem, ha szaftosabb a végeredmény, de ez nem kötelező.
  5. Így folytatjuk, amíg a végére csak egy krumpliréteg marad. Ezt teljesen befedjük tejföllel - a sózást sose felejtsük el -, és lefedve az előmelegített sütőbe tesszük kb 35 percre. Levesszük a fóliát, és további kb 25 perc alatt készre pirítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 37 022
elküldve: 3
receptkönyvben: 274
elkészítve: 26/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott krumpli előfőzés nélkül, burgonyarakottas

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nargaroth
nargaroth Wed, 2016-02-24 14:13

20 perccel tovább sütöttem és még úgy is nyers volt:( Maradok az előre főzött krumplinál.

TanteViki
TanteViki Wed, 2015-02-11 22:47

De jó volt olvasni, hogy végre más is nyers krumpliból készíti a rakott krumplit!!! :) Ezer közül meg lehet mondani, hogy melyik készült ilyen módon, azaz nyers krumpliból, és melyik fõtt krumpliból! És ez a változat a legjobb!!!! Én is ugyanígy készítem, anyukámtól tanultam, de még a 33 évem alatt nem találkoztam emberrel, aki így készítette volna. És igen, van ilyen ember!!! :) Persze, hogy sokkal jobb így! Én tejet szoktam aláönteni, nem túl sokat, és az alufólia alatt istenien megfõ a kolbászos tejben.. :) A végén pedig megpirul a tetején a tejföl! Hmmm......... Sose értettem, hogy lehet megenni elõre megfõtt krumpliból, virslivel, meg a tetején reszelt sajttal.. :/ Szerintem ez a RAKOTT KRUMPLI! :D És ahogy swatlord írta: amikor gyerekkoromban anyukám készítette, harcoltunk mi is a tepsi széléhez rásült falatokért. :D Én is tepsiben készítem amúgy, nem jénai tálban, szerintem a fövésben-sülésben annak is szerepe van. ;) Örülök, hogy olvashattam végre ilyen receptet!!!!

Artemisz
Artemisz Mon, 2020-01-27 14:04

Úgy lehet megenni a reszelt sajtos változatot, hogy van, akinek az ízlik. Ilyen egyszerű. Semmi sincs kőbe vésve. És ebben semmi elítélendő nincs.

Bazsamauri
Bazsamauri Wed, 2016-05-25 12:29

Szintén nyers krumpliból csinálom és anyutól tanultam én is. Egy-két alkalommal próbáltam a főtt krumplis verziót de az nem fogyott el. És még én sem beszéltem eddig olyan emberrel aki így készíti. De most megtört a jég :)

swatlord
swatlord Tue, 2015-02-10 14:19

Kedves Coook!

Anyukám is mindig nyers krumpliból készítette, de egy kis csvarral: nem tett bele főtt tojást, hanem a majdnem megsült krupliba beletett tejföllel elkevert tojást, átforgatta és készre sütötte. Gyermekkoromban alig vártuk, hogy elkészüljön, a tepsibe rásült részekért pedig szabályos harc folyt.

527
burgonya 6 közepes db
kolbász 15 dkg
tojás 8 db
tejföl 65 dkg
4 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
olívaolaj 1 ek