Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli pikáns csírás salátával

Rakott krumpli pikáns csírás salátával
Rakott krumpli pikáns csírás salátával
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rakott krumpli nekem összefonódott a céklával. Ez a változat céklapárlattal adja vissza a különleges ízt, de friss formában.

hozzávalók / 8 adag

A salátához

A rakott krumplihoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A salátához

  1. Az aszalt szilvát félbe/negyedbe vágjuk és legalább 2-3 órára a 4 cl céklapárlatba áztatjuk.
  2. A balzsamecetet összekeverjük 2 cl céklapárlattal, kis borssal. Nyers saláták használata esetén megmossuk és felaprítjuk. A céklát meghámozzuk, és nyersen gyufavastagságúra szeleteljük.
  3. A salátákat, retekcsírát egy nagy tálba öntjük, kissé átforgatjuk/keverjük. A szilvát kissé lecsöpögtetjük a párlattól és a salátához adjuk. Végül meglocsoljuk a balzsamecetes keverékkel.
  4. Frissen fogyasztjuk a rakott krumpli mellé

A rakott krumplihoz

  1. A burgonyát és a tojásokat külön-külön edényben, héjában megfőzzük. Ha kihűlt, megtisztítjuk a héjától. A burgonyát, tojást, és a kolbász karikára vágjuk. A tejfölt összekavarjuk a tejjel a céklapárlattal és egy kis borssal.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük
  3. Egy magas falú tűzálló üvegtálat körberakunk a baconnel, majd egy sor burgonya kerül rá, amit kicsit sózunk, ezután kolbász, tojáskarika réteg. Erre a tejföl egy részét (kb. 1/3-át) öntjük (úgy osszuk el a tejfölt, hogy minden burgonya-tojás-kolbász sor fölé jusson). Ezt a rétegzést addig folytatjuk, amíg az edény meg nem telik / az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére az utolsó tejföl sor fölé burgonya kerül. Erre pár csík bacont helyezünk.
  4. Betesszük a sütőbe és kb. 35-40 perc alatt (amíg a bacon és a felső réteg burgonya ropogósra nem sül) készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 817
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pálinkaügynök

Mióta szakács: 2013.10.31.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Varázslatos rakottkrumpli, különleges rakott krumpli céklapárlattal, rakott krumpli baconnel és salátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

684
aszalt szilva 15 dkg
csírák 10 dkg
madársaláta 5 dkg
fejessaláta 5 dkg
sárgarépa 1 kis db
cékla 1 kis db
balzsamecet 5 ek
pálinka 0.4 dl
burgonya 1.5 kg
kolbász 30 dkg
tojás 8 db
tejföl 5 dl
tej 1 dl
bacon 25 dkg
pálinka 0.2 dl
1 csipet
bors 1 csipet