Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli serpenyőben Mártitól

Rakott krumpli serpenyőben Mártitól
Rakott krumpli serpenyőben Mártitól
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában ráálltam egyes "csőben sültek" serpenyőben történő elkészítésére - erre egy átmeneti időhiány vitt rá. Örömmel tapasztaltam, hogy gyorsan és mégis olyan ízletesen készíthető el pl. ez a "rakott krumpli", mint a klasszikus változat. Ajánlom minden sietős és átmeneti, azaz permanens időhiányban szenvedő kedves Főzőtársamnak! :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Télen pl. jól illik hozzá az ecetes cékla vagy uborka. Én nyáron is ezzel szeretem...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplikat, és felkarikázzuk. Sós vízben megfőzzük. Egyidejűleg 4 szép nagy tojást szintén felteszünk főni. A csabai (vagy más) kolbászt felkarikázzuk.
  2. A megfőtt krumplit leszűrjük. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk egy csapott evőkanál (mangalica)zsírt, és ebben zsemleszínűre pirítjuk a krumplit, majd hozzáadjuk a kolbászt, röviden sütjük, majd az egészet felöntjük a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön óvatosan forgatva forraljuk.
  3. A főtt tojásokat tojásvágón felszeljük, és a forró krumpli-kolbász keverékre elrendezzük. Sózzuk, kis kanállal tejfölt osztunk szét rajta, megszórjuk a frissen reszelt parmezánnal (vagy más aromás sajttal), lukacsos sütőfedővel lefedjük, és lassú tűzön összepároljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 339
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

serpenyős rakott krumpli, rakott krumpli tűzhelyen, rakott krumpli serpenyőben

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

803
burgonya 6 közepes db
tojás 4 db
csípős kolbász 10 dkg
mangalica zsír 1 ek
tejföl 1.5 dl
sajt 3 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint