Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli zalai módra

Rakott krumpli zalai módra
Rakott krumpli zalai módra
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mielőtt nem ismertem ezt a verziót, nem igazán tartozott a kedvenceim közé ez az étel, olyan száraz. Mikor Zalaegerszegen laktam, ott lestem el ezt a receptet. Ez jó szaftos, élvezet enni. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A lustábbak csinálhatják, hogy a már meghámozott krumplit teszik fel főni, de én úgy vettem észre, hogy héjában főzve sokkal ízletesebb.
Tetejére szórhatunk még sajtot is.
Savanyúsággal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit feltesszük főni a héjában.
  2. Az olajat felhevítjük a serpenyőben, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Mikor már üvegesre sütöttük, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a paprikát. Ezután visszatesszük a tűzre, és beleöntjük a tejfölt. Kicsit megrottyantjuk, és ezzel készen is van a mártásunk a krumplihoz.
  3. Megfőzzük a tojásokat, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A kolbászt is felszeleteljük.
  4. Mikor a krumpli megfőtt, meghámozzuk őket.
  5. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, és meghintjük kevés zsemlemorzsával. Elkezdjük a rétegezést.: krumplikarikák, tojás, kolbász, majd rá a paprikás tejföl, és ez mindaddig, míg el nem fogy a hozzávalónk. Tetejét megkenjük tejföllel, és a sütőbe tesszük, kb. 35 percig sütjük, amíg meg nem pirult a teteje.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 48 779
elküldve: 2
receptkönyvben: 487
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: 3

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szaftos rakott krumpli, rakott krumpli paprikás tejföllel rétegezve

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-02-25 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.02.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kaktuszk
kaktuszk Thu, 2014-05-15 18:46

Nagyon szeretem ezt a receptet! Pár éve olvastam először, azóta csak így készítem, mert sokkal szaftosabb és ízletesebb, mint a hagyományos verzió! Köszönet érte :)

mannika1
Mannika / mannika1 Sat, 2012-02-11 11:35

Nálunk a család nagyobbik része vega.
Szerintem kolbász nélkül is nagyon ízletes lesz az öntet miatt.
Én a rakott krumplit eddig csak krumpli.tojás tejföl, sajt anyagokból készítettem
Az volt abban a pláne, hogy a krumplit tejföllel kevertem mindjárt a tepsiberakás előtt, mert így szaftosabb.
Ez a recept tetszik

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-09-05 20:35

Nagyon meghozta az ételhez az ihletet a fénykép!!Köszi ezt a változatot!A kolbász csak simán paprikás, vagy esetleg csípős is???Ha tudsz válaszolj, addig nem csinálom meg.Köszi:Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-05-22 12:26

nagyon jó!!!de még finomabb ha a krumplikarikára a tojást a kolbászt és egy kis sajtot le daráljuk a három összetevőt össze keverjük és el kenjük a krumplin majd rá a paprikás tejföl.majd megint a krumpli és a sima tejfölbe a tetejére ami kerül ahoz hozzá teszünk tojássárgáját egy kis színes bors só és egykevés fokhagyma por.teljes íz csoda

766
burgonya 1 kg
paprikás kolbász 15 dkg
tojás 5 db
tejföl 5 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek