Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kumpirpüré

Rakott kumpirpüré
Rakott kumpirpüré
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb Ötletes, Gyors és Egyszerű recept az elfoglalt háziasszonyok megsegítése érdekében. Na, ne tessék mindjárt agyondícsérni engem, hisz a kitalálmány nem tőlem származik. Nem 1, sőt nem is 10 török blogoldalon láttam már a kumpir effajta tovább "butítását", megcsináltam hát én is a saját verziómat. Á, nagyon bejött, amilyen a látvány, bizony olyan az íz is. Én spec. minden nap megenném. És te?

hozzávalók / 4 adag

A burgonyához

A rétegezéshez

ajánlat

Mellőle elmaradhatatlan a ketchup és a majonéz, esetleg egy kis savanyúság, ahogy az jó Kumpírnak dukál.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, puhára főzzük (vagy fordítva).
  2. Miközben a krumpli fő, felette megpároljuk a picit megsózott fagyasztott zöldségeket és a virsliket. (Párolóedény híján egy másik lábasban megfőzzük őket.)
  3. Közben felszeleteljük az olajbogyókat, felkozkázzuk a paradicsomokat és felaprítjuk a petrezselymet.  
  4. A puha burgonyát pürésítjük, majd még melegen hozzákeverjük a vajat, reszelt sajtot, tejet, és sóval ízesítjük.
  5. A pürét egy jénaiba, vagy hasonló nagyságú tűzálló tálba, mélyebb tepsibe simítjuk. Rászórjuk a párolt zöldséget, majd sorra a felszeletelt virslit, paradicsomkockákat, olajbogyót és petrezselymet.
  6. Bőségesen (ill. tetszés szerint) megszórjuk reszelt trappista sajttal, amit befejezésként előmelegített 200 fokos sütőben 5-10 perc alatt ráolvasztunk az ételre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 349
elküldve: 2
receptkönyvben: 149
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tekten Elif

Mióta szakács: 2010.05.08.
30 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsis kumpir, rakott krumplipüré, kumpir egyszerűbben

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-09-29 09:15

Különlegesnek találtam ezt a receptet, de pozitívan csalódtam. Finom volt, elfogyott!

Nasi89
Nasi89 / Nasi89 Sat, 2011-04-30 11:55

Én nekem is nagyon tetszik. Valószínűleg az én török barátom is örülni fog neki:)

elif
Tekten Elif / elif Mon, 2010-10-18 23:43

Gyakorlatilag neki a bőre lett olyan érzékeny mindenre, hogy emiatt kellett minden kicsit is hisztaminszintet emelő ételt kerülnünk, de szegényemnek tényleg mindenre kijött, külső és belső hatásra egyaránt. A paradicsomot pl. még most sem bírja, de egy banán vagy egy kis kakaó már nem gond.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-10-18 23:46

Hát amiket olvastam, hogy mit nem lehet enni a hisztamin allergiánál, azért a magyaros és a törökös étkezési szokásokat kissé agyonvágja...:((( Én is már kissé unom a brokkolit, meg a hagymát.. és a többit... Pörköltöt akajok!:DDDD

elif
Tekten Elif / elif Mon, 2010-10-18 23:56

Na igen, ráadásul Efe meg úgy gondolta ő nem akar párolt, főtt vagy sült zöldséget enni, semilyet, nyersen meg nem kaphatott semmit, gyümit pláne, amit imád, így nagyjából rizsen és kenyéren élt szegény margarinnal, mert a tejtermékeket sem bírta eleinte, aztán ahogy ezt megszokta lett csak igazán katasztrófa minden evés... Válogatás ezerrel, mikor már kaphatott volna se kellett... Ma volt az első alkalom hónapok óta, hogy mindenből evett legalább egy kicsit vacsinál. Nehéééz! Neked van ilyen diétás listád? Mert ha kell elküldöm mailben.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-10-19 00:01

Nekem amit a netről szedtem le, Eszter segítségével, de megköszönném, ha Te is elküldenéd, mert összevetném! A legrosszabb, hogy a fűszereket általánosságba kerülni kell, de ez így teljesen nem igaz, mert van olyan, amit simán tudtam enni, míg van olyan, amit nem, erre is jó lenne valami, de gonsolom, ez nem igen van meg sehol.

elif
Tekten Elif / elif Thu, 2010-10-21 20:02

Én ladylildu-tól tanultam sokat a hisztaminérzékenységről általában, ő folyamatosan küzd ezzel és a receptjeit is rendszerezte e szerint, szerintem nagyon hasznos: http://ladylildu.blogspot.com/. Itt azthiszem a fűszerekről is találsz valamit, az ömlesztett menüben van olyan pont, hogy hisztamin általánosan... De elküldöm mailben majd a mi listánkat is. Pussz

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-10-15 23:58

Én már régebben is megdícsértem, de most sem tudok mellette elmenni. Ez amolyan "lájk"-os. :-p

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2010-10-15 20:02

Én is kipróbálom,virsli helyett gombával,mert a fiam nem eszi a húst.Remélem így is jó lesz.Piroska

elif
Tekten Elif / elif Fri, 2010-10-15 22:24

Kedves csikipi, biztos vagyok benne, hogy gombával is nagyon finom lesz, a kumpirnak amúgyis megszámlálhatatlanul sok variációja létezik, szóval csak kombináld a feltéteket nyugodtan! Üdv: Elif

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-10-15 15:48

Gratula a recepthez. Ez tényleg egyszerű és ötletes. Üdv Edit

elif
Tekten Elif / elif Fri, 2010-10-15 22:21

És fincsi is Mrs Smith, komolyan nagyon jó, pedig én nem vagyok amúgy az ennyire egyszerű ételek híve... vagy talán mégis. :D Jobbulás útjára léptél már?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-10-18 22:35

Nem tudom kedves Elif, nem tudom... Azt hittem, három heti koplalás után már jobb lesz a dolog, és most megettem egy vajas kalácsot némi sonkával, és hólyag nőtt a szájpadlásomra...:(((( Egyelőre kissé időhiányban szenvedtem, de már a nosaltyt is kerülnöm kell, mert ránézek egy receptre, és vadul enni szeretnék belőle...már nem is találok olyan receptet, ami ne tetszene...:))) Persze jó receptek lettek feltéve az utóbbi időben, az tény! Én is csinálnék már, de egyelőre tartalékolok... majd valamikor! Most meg egy kicsit megnézem, kinek nem válaszoltam az utóbbi időben, mert elhavazódtam!:))) Nálatok mi a helyzet Effivel? Pusz: Mrs Smith

elif
Tekten Elif / elif Mon, 2010-10-18 22:46

Sajnálom, hogy így vagy ahogy! :( Gondolom, vagy tudom milyen lehet... :( Efének egyre kevesebb pötty jön, de jön, általában estére és függ az intenzitása attól mennyit mozog kinn (nem értem ezt a részét), de egyre jobb a helyzet, már egyre gyorsabban és maguktól is elmúlnak... Nem akarlak elkeseríteni, de mi mennyi ideje is szenvedünk ezzel? ... 3 hónapja kb. :(

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-10-18 23:25

Mosószer nem lehet?! Vagy öblítő? Beleizzad a ruhába - bőrrel érintkezik stb. Csak tipp! Időjárásra változik-e a mennyisége?

elif
Tekten Elif / elif Mon, 2010-10-18 23:33

Nem, ezt már próbáltuk (ezt is), és hol itt jön, hol ott... ma pl csak a fülén volt, meg 1-2 a lábán... Időjárásra nem változik szerintem, de pl. amikor szőlőt evett is nagyon előjött. meg egy nyalóka hatására is, amit hozzáteszem nem tőlem kapott.

Amine
Flowerbomb / Amine Fri, 2010-10-15 14:31

Hú, ez nagyon jól hangzik ! :) Azt hiszem valamelyik nap megcsinálom a szintén török férjemnek!

elif
Tekten Elif / elif Fri, 2010-10-15 22:18

Na akkor nálatok előre iszok a medve bőrére kedves Amine, biztosan ízleni fog! :) De azért majd számolj be az eredményről ha lesz időd! Nagyon örülök egyébként, hogy felbukkantál, mi török férjesek tartsunk össze vagy mi! :)

688
burgonya 75 dkg
margarin 5 dkg
trappista sajt 6 dkg
tej 1 dl
1 tk
virsli 15 dkg
paradicsom 2 nagy db
petrezselyem 0.5 csokor
zöld olajbogyó 15 db
mexikói keverék 50 dkg
0 ízlés szerint
trappista sajt 20 dkg