Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott lecsó Civa konyhájából

Rakott lecsó Civa konyhájából
Rakott lecsó Civa konyhájából
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Untam már a hagyományos lecsóformákat, így gondoltam, kikísérletezek valamit a saját szánk íze szerint, hamar elfogyott, és isteni lett!

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a lecsóhoz:

Rizshez:

Feltét:

Mártás:

  • 500 ml tejföl (Egy nagy pohár tejföl, vagy frissföl vízzel tejföl sűrűségűre hígítva.)
  • ételízesítő ízlés szerint

ajánlat

Ha kicsit zsírosra sikerül, friss ropogós kenyérrel a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a lecsóhoz:

  1. A hagymát kockára vagy csíkokra vágjuk (tetszés szerint), az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kisujjnyi szeletekre vágott paprikát, paradicsomot, majd a fűszereket. Kb. fél órát rottyantjuk fedő alatt közepes lángon, ha elfövi a levét, még adunk hozzá kevés vizet.

Rizshez:

  1. A rizst az olajon fehérre pároljuk, majd hozzáadjuk a forró vizet, elkeverjük, fűszerezzük, és legkisebb lángon fedő alatt főzzük, míg felveszi az összes vizet.

Feltét:

  1. A kolbászt félkarikákra, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és üvegesre pirítjuk. A zsírja felét félretesszük a mártáshoz.

Mártás:

  1. A tejfölt vagy frissfölt összekeverjük a pirított szalonna és kolbász zsírjával.
  2. Egy kisebb, kb. 5 cm magas tepsit olajjal kikenünk. A megfőtt rizst az aljára rétegezzük. Erre jön a pirított kolbász és szalonna, egyenletesen elosztva, a zsírjából is juttatunk a rizsre. Erre halmozzuk a lecsót, szintén egyenletesen elosztva, majd rácsorgatjuk a mártást, hogy mindenhol elfedje. Ételízesítővel és őrölt fekete borssal meg lehet szórni a tetejét, majd 20-30 percre közepesre melegített sütőbe dugjuk, amíg el nem kezd pirulni a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: kb. 30*20*5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 800
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

civa

Mióta szakács: 2014.08.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kolbászos szalonnás rakott lecsó, rizses rakott zöldség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

817
lecsópaprika 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
rizs 1 bögre
ételízesítő 1 kávéskanál
víz 3 dl
napraforgó olaj 2 ek
kolbász 25 dkg
kolozsvári szalonna 25 dkg
tejföl 500 ml
ételízesítő 0 ízlés szerint