Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott makaróni Katharosz konyhájából

Rakott makaróni Katharosz konyhájából
Rakott makaróni Katharosz konyhájából
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap kaptam a Fiamtól egy "Athén ízei" szakácskönyvet, és erre a finom ételre itt találtam rá. Érdemes kipróbálni, mert tényleg nagyon ízletes, nálunk felkerült az étlapra!

hozzávalók / 6 adag

Rakomány

Besamelmártás

ajánlat

Az eredeti recept nyomán készítettem egy pici változtatással, sűrített paradicsomot és tejfölt adtam még hozzá.
Tipp: a juhsajtot ne cseréljük le, az íze miatt ez kell bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

Rakomány

  1. Az olajon kevés sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és kevergetve fehéredésig sütjük.
  2. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a hámozott, apró kockára vágott paradicsomot, a paradicsompürét, a babért, fűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal.
  3. Ezután kb. 40 perc alatt készre főzzük, a vége felé belerakjuk a finomra vágott petrezselymet is. Közben kifőzzük a makarónit, és leszűrjük.
  4. Majd egy kivajazott-morzsázott tepsibe rakjuk a fele mennyiséget, reszelt sajttal megszórjuk, ráhalmozzuk az kész húsos alapot, beborítjuk a maradék tésztával, erre ismét reszelt sajt következik, és meglocsoljuk olvasztott vajjal.
  5. A kész mártást a tésztánk tetejére simítjuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és megsütjük 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt.
  6. A sütőből kivéve kicsit pihenni hagyjuk, így könnyebben lehet adagolni.

Besamelmártás

  1. Elkészítjük a mártást, az olvasztott vajban átforgatjuk a lisztet vigyázva, nehogy oda kapjon.
  2. Ezután fokozatosan adagolva, állandó keverés mellett felöntjük a meleg tejjel, hozzáadjuk az előre felvert tojásokat, és mártás sűrűségűre keverjük, közben ízesítjük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval, végül a tejföllel selymessé tesszük a mártásunkat. Alacsony hőfokon végezzük a sűrítést, nehogy leégjen az alja.
  3. A keveréshez érdemes habverőt használni.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 195
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
481 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Pászticio, görög specialitás, darált húsos-juhsajtos rakott tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

999
makaróni 50 dkg
darált sertéshús 50 dkg
juhsajt 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
babérlevél 1 db
paradicsom 6 közepes db
petrezselyem 3 szál
sűrített paradicsom 4 dkg
vörösbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 1 csipet
napraforgó olaj 4 ek
vaj 5 dkg
vaj 3 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
tej 5 dl
vaj 8 dkg
finomliszt 4 evőkanál
tojás 2 db
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint