Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott marhahús szeletek

Rakott marhahús szeletek
Rakott marhahús szeletek
135 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt eredetileg marhahúsból készítik, de bármilyen húsból el lehet készíteni, legyen az disznókaraj vagy csirkemell. A csirkéből fele annyi idő alatt elkészül. Nagyon finom. 

hozzávalók / 4 adag

húshoz

páclé

ajánlat

Mi rizzsel tálaltuk, de burgonyával is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

húshoz

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk. Besózzuk, borsozzuk, majd egyenként bekenjük mustárral.
  2. Az olajat időközben felforrósítjuk egy serpenyőben. A tojásokat felverjük egy tálba. A zsemlemorzsába belenyomkodjuk jól a hússzeletek mindkét felét, majd a tojásba mártjuk, és közepes hőmérsékleten aranybarnára, bundásra sütjük. A hagymafejet karikákra vágjuk, és kicsit a sült olajban átpirítjuk.
  3. A pácléhez összekeverünk mindent egy tálba.
  4. A sütőt bemelegítjük 175 C-ra. Egy kisebb tepsibe (kb. 20 cmx25 cm) belehelyezzük az átsütött hússzeleteket, szétterítjük a hagymákat a hús tetején, ráöntjük az olajat, amiben a bundás húsokat sütöttük, végül a páclevet.
  5. Sütési idő alatt le kell takarni, mert a marhahús lassan puhul, ezért ne legyünk türelmetlenek sütés alatt. Sütési idő kb.1,5 óra.

páclé

  1. A pácléhez az összes hozzávalót összekeverjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 090
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sanild

Mióta szakács: 2011.09.14.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás marhaszelet, sült bundás hús, pácolt hagymás rostélyos

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1347
marharostélyos 1 kg
tojás 4 db
mustár 3 ek
2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 1.5 dl
zsemlemorzsa 20 dkg
víz 3 dl
mustár 2 ek
sűrített paradicsom 2 ek
ételízesítő 1 kávéskanál
1 kk
fokhagyma 3 gerezd