Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott mexikói

Rakott mexikói
Rakott mexikói
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettünk volna egy új, pikáns ízvilágot kipróbálni. A férjem szereti a csípős ételeket, ezért készítettem ezt a rakott mexikóit.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst a szokásos módon (én ezt kivételesen só helyett ételízesítővel szoktam főzni) megfőzzük. A mexikói zöldségkeveréket vajon megpároljuk.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, amikor kész, hozzáadjuk a darált húst. Ezt fűszerezzük fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, ízlés szerint sóval és egy kis pirospaprikával. Felengedjük kb. 1,5 dl vízzel, és készre főzzük (egy kis szaft maradjon rajta). Elkezdjük a rétegezést: alulra terítjük a rizst, rá a darált húst.
  3. A párolt zöldségkeverékből 3 púpos evőkanállal a tejfölhöz teszünk, hozzáadjuk a megmaradt mexikói fűszerkeveréket, és összekeverjük. A darált húsra öntjük a párolt zöldségkeveréket, majd a tejfölös keveréket, eloszlatjuk, majd megszórjuk az egészet ízlés szerint reszelt sajttal.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 15 593
elküldve: 1
receptkönyvben: 178
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey89

Mióta szakács: 2015.12.03.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mexikói rakott hús

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pharmator
pharmator Wed, 2017-07-26 11:13

Már megbocsáss, de mexikói alappor, fagyasztott mexikói zöldségkeverék, fél kiló tejföl...
Én nem láttam még mexikóit ilyesmit enni. Utoljára egyetemista korunkban csináltunk ilyen stílusú kajákat a kolesz rezsóján.

Artemisz
Artemisz Wed, 2017-07-26 12:07

Szerintem akkor reklamálj a fagyasztott zöldség meg a fűszer gyártónál...

Szerinted a receptfeltöltőnek hogyan kellene meghatározni azt a fagy. zöldségkeveréket, amit mexikói keverék néven forgalmaznak?

Ja, és az, hogy ki kit és mit (nem) látott enni, teljesen indifferens... :)

pharmator
pharmator Wed, 2017-07-26 12:47

Nincs azzal baj, hogy valaki ilyesmiket készít otthon. A baj azzal van, hogy ezt másoknak is megtanítja...:)

Artemisz
Artemisz Wed, 2017-07-26 12:56

Tisztelettel kérdezem, akkor te mit keresel ezen az oldalon?
Miért itt akarsz "tanulni"?
És miért "baj", ha a beazonosítható néven nevezi az adott terméket?

Apropó, ebben a világrengető problémában mikor teszed meg a szükséges lépéseket, azaz mikor jelzed a gyártónak, hogy te még nem láttál mexikóit, aki (magyar) "mexikói zöldségkeveréket" eszik? :)

pharmator
pharmator Wed, 2017-07-26 13:15

Végül is ez egy gasztrolap, és mivel magam is szívesen főzök, ezért gyakran szoktam hasonló oldalakat, blogokat látogatni. Mivel nem vagyok profi szakács, így nyitott vagyok a nálamnál okosabbak és ügyesebbek fortélyaira, tanácsaira. Azonban ez a fajta lacibácsis igénytelenség elborzaszt. Nem az a bajom, hogy van ilyen találmány, mint a mexikói zöldségkeverék, és a Maggis alapszósz, hanem az a baj, hogy ez felkerül ide, és ráadásul ki is emelik, mint a mai nap legjobb receptje, arra sarkallva az embereket, hogy ilyen kotyvalékot főzzenek otthon...:) Amúgy nem kerül semennyi időbe sem összevágni a gyökérzöldségeket apró kockára, hozzákeverni azt amit még akarsz, és máris készen van a "mexikói" keveréked, ami összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a fagyasztott borzalom, amit egyszerűen nem tudsz jól elkészíteni. Amúgy Te ki vagy morci

Artemisz
Artemisz Wed, 2017-07-26 13:35

Hogy mi a "lacibácsis igénytelenség", azt sokáig lehetne cizellálni...
Abszolut szubjektív, hogy kinek a sült kolbász "a kaja" mondjuk 800-ért, vagy a szusi a japán étteremben 60.000,- Ft-ért (nem tévedés, hatvanezer/adag)...
Viszont a legkönnyebb más farkával verni a csalánt, vagyis leszólni azt, aki ide ingyen(!!!) tölti fel a receptjeit. Erre csak azt tudom mondani, mutasd meg-be az igényes receptjeidet... Népiesen, tegyél le valamit az asztalra, bizonyíts, és annak fedezetében már -esetleg- előveheted a fejlett kritikai észrevételeidet...
Továbbá, nem csak sznob, idő- és pénzmilliomos (eltartott...) nők vannak a világon, hanem olyanok is, akiknek nagy a leterheltségük, pl. dolgoznak (hitted volna?) napi akár 14 órát, nincs bejárónőjük, bébiszitterük, nincs anyagi keretük "igényes" éttermekre napi szinten, azaz momentán örülnek, ha mirelitből tudnak vacsorát tenni az asztalra a családnak.

pharmator
pharmator Wed, 2017-07-26 13:51

Gondoltam már rá, hogy felteszek néhány egyszerű, ám igényes receptemet elfoglalt háziasszonyoknak ötleteket adva, de meg akarom adni a módját, tökéletesre csiszolt receptúrával, megszerkesztett, étvágygerjesztő ételfotókkal, mert csak úgy érdemes... Majd értesítelek, ha már fent lesznek, és akkor majd megláthatod, hogy az egyszerűség és az olcsóság nem egyenlő az igénytelenséggel.

Artemisz
Artemisz Wed, 2017-07-26 14:07

Várom.

Eszembe jutott egy vicc, jó eséllyel ismered is talán: az elsőgyermekes anyuka kifőzi a gyermek leesett cumiját, a kétgyermekes lenyalja, a háromgyermekes a kutyát küldi érte...

1363
darált sertéshús 500 g
rizs 350 g
mexikói keverék 500 g
fajita fűszerkeverék 30 g
vöröshagyma 1 közepes db
víz 8.5 dl
vaj 1 ek
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 400 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg