Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott padlizsán csirkemellel

Rakott padlizsán csirkemellel
Rakott padlizsán csirkemellel
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss kenyérrel remek "tunkolós" nyári eledel. De legutóbb kuszkusszal próbáltam, és nekem az is nagyon bejött!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt hosszában kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. A paradicsomokat pár percre forró vízbe tesszük, majd a héjukat lehúzzuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. A kockára vágott csirkemellet sózzuk, és kevés olajon elősütjük.
  3. A maradék olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáreszeljük a fokhagymát, a felkockázott paradicsomokat és a fűszereket. Hozzáadjuk az elősütött csirkemellet, és kevés vízzel higítva puhára pároljuk. (Esetleg 1 kis sűrített paradicsomkonzervvel dúsítjuk.)
  4. A padlizsánszeletekről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, és száraz teflonserpenyőben mindkét oldalukat  elősütjük. (Vagy sütőben, sütőpapírra rakva tepsiben sütjük meg.)
  5. Vékonyan kiolajozzuk a sütőtálat, az alját kirakjuk padlizsánszeletekkel, erre a húsos-paradicsomos mártásból kanalazunk, majd megint padlizsán következik, és a rétegezést addig folytatjuk, ameddig a hozzávalók el nem fogynak, de a legutolsó réteg padlizsán legyen mindenképp.
  6. A kétféle reszelt sajtot összekeverjük, és rászórjuk a rakottasra.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 34 455
elküldve: 24
receptkönyvben: 657
elkészítve: 29/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehússal rakott padlizsán, görög rakott padlizsán, paradicsomos csirkemellel rakott padlizsán

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

celaci
celaci Sat, 2019-08-31 12:05

Az ilyen típusú kajákba mindig szoktam tenni egy nagyon kicsi fahéjat. Most is így csináltam. Nem érződik ki az íze a végén, csak telítetté válik az íz. Egészen fantasztikus. Aki gondolja próbálja ki!

anettina
anettina Wed, 2017-08-30 23:33

Már sokadszorra keszitem, nem is keresek másik rakott padlizsán receptet mert ez egy csoda. Én a sajt alá meg egy réteg tejfölt szoktam rakni, attól meg szaftosabb ( és amúgy is imádom a tejfölt mindenre) és úgy sutom meg.

mogyisz
mogyisz Tue, 2016-02-23 14:52

Köszi a receptet, Isteni, nem tudok vele betelni! :) Én tettem bele egy réteg (150g) bulgurt is.

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2012-08-04 01:49

Azonnal elmentve, ez valami fantasztikus lehet! Holnap meg is csinalom vacsorara. Csak fustolt sajtot kell vennem hozza, padlizsan mindig van itthon..:-)

276
csirkemell filé 1 db
padlizsán 2 nagy db
paradicsom 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
füstölt sajt 5 dkg
trappista sajt 10 dkg
olívaolaj 0.5 dl