Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott padlizsán Timi konyhájából

Rakott padlizsán Timi konyhájából
Rakott padlizsán Timi konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diétás, finom ételt szerettem volna készíteni. A hűtőmben ezeket az élelmiszereket találtam, és azt gondoltam, összerakom halomba, amim van :) A végeredmény magáért beszél... Bátran ajánlom mindenkinek, isteni fogás. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Kitűnő vacsora... könnyű, nagyon kellemes ízvilággal. Mivel nagyon tetszetős étel, így az elképzeléseim között van még üzleti vacsorához, előételként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt felszeljük kb. ujjnyi vastag szeletekre, és az olívaolajon a szeletek mindkét oldalát megsütjük.
  2. A paradicsomot és mozzarellát szintén szeleteljük. Ezeket úgy érdemes szeletelni, hogy az egy padlizsánhoz elegendő szeletet hozzunk ki. Két kis halmot építve.
  3. A padlizsán sütéséből maradt olajon megsütjük a fokhagymát, amit félreteszünk díszítésnek.
  4. Egy tűzálló tálba rakjuk az összetevőket, a képen látható módon, egymásra halmozva. A padlizsán kerül a legaljára, aztán mozzarella szelet, paradicsom és így tovább. Ügyeljünk, hogy a tetejére mozzarella kerüljön.
  5. Legvégül locsoljuk meg a halmokat balzsamecettel, és sütőben 180 fokon süssük addig, amíg a mozzarella aranybarna nem lesz. Amikor kész, két bazsalikom levelével díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 776
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Panyitimi

Mióta szakács: 2008.12.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!, Somat Karácsonyi finomságok
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos-mozzarellás padlizsán, csőben sült rakott padlizsán, rakott padlizsán

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

240
padlizsán 1 db
paradicsom 1 közepes db
balzsamecet 3 teáskanál
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
mozzarella 5 dkg
2 csipet
bazsalikom 0 ízlés szerint