Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott pagodakarfiol

Rakott pagodakarfiol
Rakott pagodakarfiol
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pagodakarfiol nagyon finom! Imádom a karfiolt is, a brokkolit viszont nem, a pagoda karfiol ennek a kettőnek az ötvözete. De az íze sokkal jobb, mint a karfiolnak. :) Imádom! Nagy kedvenc lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt óvatosan rózsáira bontjuk, majd sós vízben félig megfőzzük. Eközben a rizst is majdnem készre főzzük.
  2. Hagymát pirítunk, pirospaprikát, borsot és sót rakunk bele, és kis vizet használva elkészítjük a darált húst. (Én nem pirítottam, csak megfőztem.) Kis levet hagyunk rajta, és így öntjük bele a rizst, ami ekkor még picit ropog.
  3. A karfiol felét az üvegedény aljára terítjük, utána jött a rizses hús, majd a következő réteg egy újabb karfiolsor.
  4. Az egészre tejfölt teszünk, amibe egy pici sót szórunk előzőleg. Aztán 25 percre irány a sütő!
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 516
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lila Kancsó

Mióta szakács: 2012.10.27.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos karfiol sütőben sütve, pagodakarfiol hússal és tejföllel lerakva, pagodakarfiol rakottasan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

632
karfiol 80 dkg
rizs 150 g
darált sertéshús 0.5 kg
tejföl 450 g
vöröshagyma 1 nagy fej
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint