Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott palacsinta

Rakott palacsinta
Rakott palacsinta
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén ünnepeltük majdnem legkissebb unokaöcsém második szülinapját. Kertben bográcsoztunk és második fogásként ez a rakott palacsinta, illetve rizskoch került az asztalra.


hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

Vanília sodóval nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához valókat egy tálban összekeverjük és megsütjük.
  2. A diókrémhez a hozzávalókat egy lábasban pár percig főzzük. A tejet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl híg legyen. (Főzés közben a cukor miatt egyébként is hígabb lesz.)
  3. Egy nagy tányérra tesszük az első palacsintát, amit Nutellával megkenünk, erre jön a második palacsinta lekvárral és végül a harmadik pedig diókrémmel. Ezt addig folytatjuk, míg a palacsinta el nem fogy, illetve míg a kellő magasságot el nem érjük.
  4. Hűtőben hagyjuk 1-2 órát hűlni.
  5. Hidegen tálaljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 87 113
elküldve: 5
receptkönyvben: 518
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lekváros-diós-nutellás palacsintatorta, palacsintatorony

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katabod
katabod Tue, 2012-07-31 19:42

Szia!
Megcsináltam és nagyon finom volt.
Köszi a receptet!

hjani
hjani Fri, 2011-04-29 21:24

szia Kiki!

anyák napjára ezt szeretném elkészíteni, kérlek segíts az alábbiakkal:

1. A főzött diókrémbe kb mennyi tejet kell rakni? Milyen állagúnak kell lennie?
2. A tetejére jól látom hogy darabolt dió volt szórva? Tettél alá valamit a palacsintán kivül?
3. Szerinted előtte 1 nappal elkészíthető? Nem áztatja el nagyon?

köszi szépen
h

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sat, 2011-04-30 07:26

Szia! A tetejére csak rászórtam a diót. A főzött krémbe nem kell túl sok tej, sűrű tejbegríz állagúnak kell lenni, apránként adagoljad hozzá. Először kb fél decivel kezdjed. Ahogy melegszik, úgy lesz egyre hígabb, ezért nem szabad az elején sok tejet önteni hozzá.
1 nappal előtte nyugodtan elkészítheted. szia kiki

1366
tojás 1 db
tej 1 l
szódavíz 1 dl
margarin 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 1 csapott ek
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 40 dkg
dió 20 dkg
cukor 10 dkg
tej 0.5 dl
nutella 10 dkg
sárgabaracklekvár 10 dkg